Ali Öztunç: Şehir Hastanesi için defalarca uyarmıştım, sonuç ortada

Yayın tarihi: 22 Şubat 2023 Çarşamba 4:38 pm - Güncelleme: 22 Şubat 2023 Çarşamba 4:51 pm

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Ben, defalarca ‘Şehir Hastanesi fay hattı üzerinde. ‘Buraya yapmayın’ dedim, dinlemediler. Şehir Hastanesi’nin durumu ortada” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, 11 ilde büyük yıkıma neden olan iki büyük depremin merkez üssü olan Necip Fazıl Kısakürek Şehir Hastanesi’nin depremde hasar görmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

ANKA’ya konuşan Ali Öztunç, “Ben, defalarca ‘Şehir hastanesi fay hattı üzerinde. Yapmayın bunu burada’ dedim. Geçtiğimiz yıl Meclis’te konuştum. Daha önce önerge verdim. Meclis’te defalarca konuştum. ‘Buraya yapmayın’ dedim, dinlemediler. Şehir Hastanesi’nin durumu ortada. Gitsinler baksınlar. Şehir Hastanesi’nin durumu ortada. Yoğun bakımı ortada, binanın içi ortada. Devlet hastane yapıyor. Devletin yaptığı binalar, depremlerde sağlam durmalıdır. Dünyanın her tarafında böyledir. Bizde onlar da gitti. Kötü yapmışlar çünkü. Aynı şirket, sarayı yaptığı için orayı iyi yapmıştır, Tayyip Erdoğan’a bir şey olmasın diye düşünmüştür. Tayyip Erdoğan kendisi için sağlam yaptırmıştır, ama buradaki Maraşlı için sağlam olmadığı ortada” dedi.

İşte deprem bölgesinde hasar gören hastaneler!