Ali Mahir Başarır’dan ‘seferberlik’ vurgusu! “Toplumun değişim talebi delegeleri etkiledi”

Yayın tarihi: 7 Kasım 2023 Salı 2:27 pm - Güncelleme: 7 Kasım 2023 Salı 2:30 pm

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, kurultay sonrası yaptığı basın toplantısında CHP’deki değişimi değerlendirerek, “Milyonlarca insanın değişim talebi delegeleri etkiledi ve belki de 51 yıl sonra ilk kez delegasyon genel başkanı değiştirdi” dedi.

CHP’de hafta sonu yapılan kurultayın ardından CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır açıklamalarda bulundu. Kurultay sonrasında görevini devreden Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederek Özgür Özel’i de kutlayarak konuşmasına başlayan Ali Mahir Başarır gündeme ilişkin konuştu. Lösemi Haftasına da dikkat çeken Başarır, LÖSEV’e destek çağrısında bulundu. Yakasında turuncu bir gülle çıkan Başarır, Lösemi haftası nedeniyle Genel Başkan Özgür Özel’in taktığını söyledi.

“SEFERBERLİK İLAN EDİYORUZ”

Başarır’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Kurultay sonrasında görevini devreden Kemal Kılçdaroğlu’na teşekkür ederek ÖZgür Özel’i kutlayarak konuşmasına başlayan Ali Mahir Başarır gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kurultay artık hafta sonunda kaldı. Bundan sonra tarihi bir sorumluluğumuz var. O yüzden biz Cumhuriyet’in 2. yüzyılında ülkemizi demokrasi ile taçlandırmak için tıpkı Genel Başkanımız Özgür Özel’in de dediği gibi seferberlik ilan ediyoruz. Yarından tezi yok sokaklardayız, meydanlardayız. Öncelikle yerel seçim sonra 2028 Cumhurbaşkanlığı seçilerini kazanarak bu ülkeye huzuru, kardeşliği, barışı ve demokrasiyi getireceğiz.”

Özgür Özel: CHP’nin parti içi hiçbir meselesi kalmadı

KYK’DAKİ ASANSÖR KAZALARI

“10. asansör kazasını da gördük maalesef bu kazalar son bulmuyor. Sadece asansör sorunu değil, yemek zehirlenmelerinden kurt böcek çıkmasına kadar durumlar yaşanıyor. Biz hesap soramıyoruz. Hesap veremiyorlar. Ben burdan söylüyorum. Bu rezaleti biri çıksın açıklasın. Sorumlular gereğini yerine getirsin. Son bir ayda 10 tane asansör kazası oluyorsa Bakan o koltukta oturma!”

SÜPER KUPA FİNALİ

“Süper Kupa’nın Türkiye’de oynanmasını istedik. 81 ilden birinde de oynanabilir. Fenerbahçe’ye ve Galatasaray’a teşekkür edeiyorum aldıkları karar için. Bu büyük maç bu topraklarda oynansın. Kupa Suudi Arabistan’da değil bu topraklarda kalksın.”

CHP Kurultayı’nda PM seçiminde hangi aday kaç oy aldı? İşte tam liste

AYM SANSÜR YASASI GÖRÜŞMESİ

“Anayasa Mahkemesi’nin doğru karar alacağına inancımız tam. Bu yüzyılda utanç verici bir durum. AYM umarım gereğini yapar. Neden Tolga Şardan 3 gün önce tutuklandı sonra 3 gün sonra bırakıldı. Basın hürdür, basın sansür edilemez. Bu yasadan sonra bizim bildiğimiz 33 gazeteci hakkında soruşturma başlatıldı. Bu yüzyılda utanç veirici bir olay. Niye Tolga ŞArdan tutuklandı niye 3 gün sonra serbest bırakıldı. Şardan’ın bilgisayarına gizli evraklarına el uzatıp almak istiyorlardı. Ondan sonra bıraktılar. Bu enim görüşüm. Utanç verici bir durum.”

Kılıçdaroğlu, yarın 13 yıldır sürdürdüğü CHP Genel Başkanlığı görevini Özel’e devredecek!

CAN ATALAY’ ÖZGÜRLÜK ÇAĞRISI

“Milletvekilimiz cezaevinde. Bu ülkemiz adına utanç verici bir durum. Daha üzücü bir konu da Yargıtay Başsavcılığı 5 sayfalık mütalasında neden tahliye edilmemesi gerektiğini Yargıtay’a anlatmış. Oysa Yargıtay Başsavcılığı 5 sayfalık mütalaa yazacağına Anayasanın 153. maddesini 5 saniyede okusaydı bu durumu anlayabilirdi. Hiçbir yargı kurumu Anayasa Mahkemesi’nden büyük değildir. Can Atalay’a özgürlük diyorum.”

DEĞİŞİM SORUSU

“Seçimden sonra herkes değişim talebini iletti. Belki de 51 yıl sonra ilk kez  Genel Başkan değişti. Umut verici bir olay. Genç tecrübeli yetenekli bir genel başkanımız var. Gençliği çok önemli… Dünyada bunu konuşuyor.”

Ali Mahir Başarır: Kılıçdaroğlu’na saygısızlık yaptırmam

Kılıçdaroğlu’ndan kurultay sonrası ilk sözler! “Kurultaydaki tartışmalar artık geride kalmıştır”