Ali Mahir Başarır: İnanmadığım kuruma savunma vermem

Yayın tarihi: 31 Ocak 2023 Salı 4:17 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2023 Salı 4:17 pm

Türkiye Büyük Millet Meclisi Hazırlık Komisyonu CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan hakkındaki dokunulmazlık kararını bugün verecek. TELE1 canlı yayınına katılan Ali Mahir Başarır, ” İnanmadığım bir kuruma savunma yapmam” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Ali  Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlıkları hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi Hazırlık Komisyonu’nda karar verilecek.

CHP’li Ali Mahir Başarır, karar öncesi TELE1 TV canlı yayınına katıldı. Komisyondaki görüşmelere katılmadığını belirten Başarır, “Bu parlamentoya, muhalefete yapılan bir tehdittir” dedi.

Ali Mahir Başarır ve Lütfü Türkkan’ın savunmaları istendi

“DEMOKRASİ ADINA BEDEL ÖDENECEKSE ÖDERİZ”

Toplumsal ve Meclis’teki muhalefete karşı bir susturma girişimi bulunduğunu aktaran Başarır, “Asla korkmuyoruz. Benim dokunulmazlığım kalksa, ben tutuklansam nolur? Beni en çok 100 gün tutuklarlar. Ama 14 Mayıs’ta bu ülke aydınlığa çıkacaksa, özgürleşecekse hiç önemli değil. Buradaki konu ben değilim buradaki konu Türkiye, Türkiye Cumhuriyeti. 85 milyon, gazeteciler, sanatçılar.. Halk adına, demokrasi adına bir bedel ödenecekse tabi ki biz öderiz ama 100 gün sonra ülkemiz ışıl ışıl olacak” dedi.

“İNANMADIĞIM KURUMA SAVUNMA YAPMAM”

Başarır, neden yazılı savunma yapmadığına ilişkin ise, “İnandığınız bir kuruma savunma yaparsınız. Ben MHP ve AKP’nin oluşturmuş olduğu o niteliksiz çoğunluğa inanmıyorum. İnanmadığım bir kuruma savunma yapmam” ifadelerini kullandı.