TELE1 Spor Servisi

Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç‘un 2 Nisan’daki kritik kongre öncesinde kendisini ve eski yöneticileri davet ettiği iftar yemeğine katılmadı. Aynı saatlerde Düzce Belediye Başkanı ile bir araya gelen Yıldırım, burada Koç yönetimini eleştirdi. Yıldırım, “Ben hiçbir toplantıya katılmayacağım. Başının çaresine baksınlar” dedi.

Fenerbahçe Kulüp Başkanı Ali Koç, Trabzonspor maçının ardından yaşanan taraftar saldırısı sonrası ligden çekilme gündemiyle 2 Nisan’da olağanüstü kongre kararı almıştı. Kritik kongre öncesinde Koç yönetimi, eski Fenerbahçe yöneticilerinin de davet edildiği geniş kapsamlı bir iftar programı düzenledi.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirilen iftar programında, Başkan Ali Koç ve yönetim kurulunun yanı sıra başkan adayı Sadettin Saran, eski yöneticilerden Hulusi Belgü, Abdullah Kiğılı, Ozan Balaban, Şekip Mosturoğlu ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Onursal Başkanı Şenes Erzik yer aldı.

FİKİR ALIŞVERİŞİ YAPILDI

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen programda yönetim kurulu, camianın önde gelen isimleriyle 2 Nisan’da yapılacak olan olağanüstü genel kurul toplantısı için fikir alışverişinde bulundu.

AZİZ YILDIRIM KATILMADI

Yemeğe birçok yönetici katılırken, sarı lacivertli ekibin efsane başkanlarından Aziz Yıldırım katılmadı. Yıldırım’ın Fenerbahçe’nin iftar yemeği sırasında, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü ile bir araya geldiği öğrenildi.

YILDIRIM: HİÇBİR TOPLANTIYA KATILMAYACAĞIM

Burada konuşma yapan Yıldırım, iftar yemeğine katılmama sebeplerini açıkladı. “Her sıkıştıklarında Aziz Yıldırım neden toplantılara gelmiyor diyorlar” diyen Yıldırım, “Ben hiçbir toplantıya gitmeyeceğim. Başının çaresine baksınlar” ifadelerini kullandı.

Yıldırım’ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

-Her konuda şikayet yanlıştır. Ben hiçbir toplantıya gitmeyeceğim. Buradan Ankara’ya gideceğim işlerimi halledeceğim. Cuma günü eski yöneticileri çağırdılar yemeğe. Beni çağırırken, Şekip Mosturoğlu’nu arıyorlar. Ben dahil 8 kişinin ismini veriyorlar. Bunları sen çağır diyorlar.  Ben de dahil olmak üzere hiçbirimiz gitmedik.

“TOPLANTININ AMACI NE BELLİ DEĞİL”

-2 Nisan da aynı şekilde. Toplantının amacı nedir belli değil. ‘Gelin orada konuşacağız, tartışacağız’. Peki sonuç ne çıkacak? O belli değil. Merak ettiğim şu: Fenerbahçe Başkanını kim şampiyon yapmak istemiyor. Kim? Adı ne? Adını koymadan mücadele olmaz. Biz adını koyduk. ‘FETÖ’ dedik ve biz devletle FETÖ’yü ayırdık. FETÖ’ye karşı hep beraber mücadele ettik.

Ali Koç’tan Fenerbahçelilere tarihi çağrı: Bir mihenk taşı olarak görüyorum…

“DÜŞMANIN ADINI KOYUN”

-Bunları gidip şikayet etmemiz lazım. Toplumsal olarak tepki koymamız lazım. Ama düşmanın adını koymak lazım. Düşman belli değil, ‘Bizi şampiyon yapmayacaklar’ dersek yanlış olur.

“ŞEKİP MOSTUROĞLU’NU DESTEKLEYECEĞİZ”

-Ayın 28’inde divan seçimi yapacak. Biz Şekip Mosturoğlu’nu divanda aday göstereceğiz. Ne zaman yaparlarsa biz Şekip Bey’in arkasında olacağız. Bunu da bilsinler.

“BAŞINIZIN ÇARESİNE BAKACAKSINIZ”

-Şıkışıyorlar, Aziz Yıldırım niye gelmiyor, niye konuşmuyor? Yahu siz demediniz mi ‘3 Temmuz’u hep ağzınıza alıyorsunuz konuşmayın’ diye. Her yıl 3 Temmuz konuşuluyor. Aziz Yıldırım’a otobüs çarpsa gitse, yetersiz mi kalacak Fenerbahçe? O zaman başınızın çaresine bakacaksınız, doğruları yapacaksınız. Doğruları yaparsanız kimseye ihtiyacınız olmaz. Güçlü olursunuz. Hep beraber olursak güçlü ses çıkar. Ama ayrışım olmaya başladığı anda bu birlik beraberliği sağlayamayız.

“TRABZON’DA YAŞANANLAR AYRI BİR KONU”

-Trabzon’da her zaman bu olaylar oluyor. İlk defa olmadı. Burada bizim mantalitemiz devlete seslenmek olacak. Devlet 2015’teki otobüs kurşunlanmasının faillerini bulacak. Onu çözdükten sonra Trabzon’un özel durumu var. Burada yaşayan insanlar eziyet çekiyor. Kazançları yok. Trabzonspor haricinde mücadele edecekleri, zaman geçirecekleri olay yok. Bu olayların olması gayet doğal. Devlete görev düşüyor. Devletin sosyolojik olarak değerlendirip iş yaratması lazım. Fenerbahçe maçlarında oluyor. Yarın öbür takımın maçlarında da olacaktır. Bu ayrı bir konu. Bizi şampiyon yapmayacaklar konusu ayrı Trabzon ayrı.

Fenerbahçe’den kritik kongre öncesi Aziz Yıldırım’a davet

Fenerbahçe’den sızdırılan hakem toplantısıyla ilgili ilk açıklama

Fenerbahçe, Aziz Yıldırım, Ali Koç, Fenerbahçe iftar, Fenerbahçe kongre, Fenerbahçe ligden çekilme