CHP Lideri Özgür Özel, AKP döneminde şatafatlı makam odasıyla gündeme gelen ve yerel seçimlerde CHP’ye geçen Yunusemre Belediyesi‘ni ziyaret etti. Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Özel’in yapacağı AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yapacağı görüşmeyi eleştirmesiyle başlayan süreç hakkında da konuşan Özel, ” Kimseyle görüşmem dersen seçimden seçime seçmenin verdiği oya sevinir ya da üzülürsün” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ege turu kapsamında başladığı ziyaretlere memleketi Manisa’da devam ediyor. Özel, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’ı ziyaret etti. Balaban, AKP’den devraldığı belediyenin borcunu 1.2 milyar lira olduğunu açıklayıp, ihtiyaç fazlası 48 kiralık aracı meydanda sergilemesiyle gündeme gelmişti.

Yunuemre’nin kendisinin de ikamet ettiği ilçe olduğunu belirten Özel, geçen seçim çok büyük bir güçlükle Manisa’nın kazanılamadığını ifade etti. Özel, CHP’nin bu seçimde liste veremediği bir ilçe hariç Manisa’da yarışa girdiği 17 ilçeden 15’ini kazandığını açıkladı.

CHP’li başkan 1.2 milyar liralık borçla devraldığı belediyedeki israfı gözler önüne serdi!

‘BU KENTTE BİRİLERİ AÇLIK ÇEKERKEN BİRİLERİ SEFA SÜRMEYECEK’

Özel’in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

“Bundan sonra her kuruş sosyal belediyecilik için harcanacak, yoksullar için harcanacak, dezavantajlı guruplar için harcanacak. Ve bu kentte birileri açlık çekerken birileri sefa sürmeyecek. Birileri yoksulluk çekerken birileri dağda belediyenin yaptırmış olduğu köşklerde israf masalarında homini gırtlak yemeyecek. Yoksulluk varsa yoksulluk kalkana kadar kimse israf ve şatafatın lüksün yaşandığı belediye bulunmayacak. Başkanımız da diğer başkanlarımız da büyükşehir başkanımız da mütevazı insanlar halkçı insanlar. Onlar görevi bıraktıklarında, ‘Güya kul hakkı yemeyeceğiz diye gelip de israf edenler yandaşı zengin edenler varken bunlar geldi yoksula sahip çıktı, kimsesize sahip çıktı. Ve geldiler bizim kursağımızdan geçecek lokmayı hesap ettiler’ dedirteceğiz.

‘PARTİNİN HARCAMASI PARTİDEN YOKSULUN HARCAMASI BELEDİYEDEN’

Sosyal belediyeciliğin iyi örneklerinin Yunusemre’de de Şehzaler’de de 15 belediyede de büyükşehirde de verildiğini göreceğiz. Biz ‘Ya ben CHP’ye oy vermedim ama geldiler insan ayırmadılar, yoksula partizanlık yapmadan sahip çıktılar’ deniyorsa, hayır duasını alıyorsak biz başardık demektir. Bunları yapmadık eskiden yönetenler gibi yönettik, partimizi zenginleştirdik, etrafımızı zenginleştirdik, gençlik kollarının altına araba çektik, il başkanının arabasını belediyeden verdik ilçe başkanlarını altına araba çektik… Vallahi bizde öyle ilçe başkanı da yok il başkanı da yok. Partinin harcaması partiden yoksulun harcaması belediyeden. Biz yoksula yapılabilecek katkıyı partinin iline ilçesine yöneticilerine vermeye başlarsak erdemliler hareketi diye kurulup da bugün bu noktaya savrulan ve bir zamanlar altı yedi milletvekili çıkardığı ilde ittifak ortağıyla birlikte yüzde 30’u zor alanların durumuna savuruluruz.”

“KİMSEYLE GÖRÜŞMEM’ DERSEN…”

Müzakereyi önemsediklerini ifade eden Özel, “Bunun yanında ben geçmiş dönemde grup başkan vekiliydim ve işimiz bizim meclisteki partimize kötü bir söz söylese cevabını vermek ve oradaki müzakereyi münakaşayı yönetmek. Tabii kamuoyu bir buçuk dakikalık en yüksek tansiyonlu yerlerini görüyordu. Ama normal şartlarda siyasette münakaşayla müzakere birlikte yürür. Önemli olan nezaketi terk etmemek. Ayrıca partilerin genel başkanlarının en doğru ilişki biçimini yönetmek gibi bir sorumlulukları var. Biz 31 Mart’a kadar ikinci partiydik. Ve o zaman birinci partiye düşen sorumlulukları yerine getirmiyorlardı. Bayramda telefon açmak bize düşer, ilk ziyareti yapmak bize düşer, gerilimi düşürmek bize düşer, el uzatmak bize düşer.

Müzakere etmek, mücadele etmeye mani bir iş değildir. Hatta en etkin mücadele yöntemi, müzakereye dayalı mücadele yöntemidir. Kurtuluş Savaşı yaşandı bitti. Düşman kovuldu. Ama en önemli başarı Lozan’da sağlandı. Lozan mağlup devletlere dünyanın en büyük devletlerine Osmanlı’nın tapu senedini imzalatmaktı. Önce güçlü olacaksınız sonra da müzakereyle o gücünüz tescil edeceksiniz. Biz seçmenin bize verdiği gücü müzakere masasında da kullanmak durumundayız. Yoksa ‘Ben kimseyle görüşmüyorum’ dersen seçimden seçime seçmenin verdiği oya sevinir ya da üzülürsün. Ama biz bu kadar çok hizmet etmemiz gereken belediye lehimizdeyken müzakereyi sürdüreceğiz. Ama sonuç alamadığımız yerde siyasetin diğer mücadele enstrümanlarını kullanmaktan da hiç geri kalmayacağız” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, basın açıklaması sonrası Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban ve meclis üyeleriyle yaptığı özel toplantının ardından CHP’li Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’a tebrik ziyaretinde bulundu.