Ali Koç: Ülkenin bir şehrinin tüm ülkeden büyük sayıldığı bir düzen içindeyiz

Yayın tarihi: 11 Mart 2022 Cuma 4:15 pm - Güncelleme: 12 Mart 2022 Cumartesi 9:09 pm

Süper Lig lokomotif takımlarından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, MHK’nin almış olduğu hakem kararlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK) almış olduğu bu ani hakem kararlarıyla ilgili Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi 1907 Tribünü’nde basın toplantısı düzenledi.

“ENDİŞELİ OLDUĞUMUZ ŞU ANDA ORTAYA ÇIKTI”

Koç, “Trabzonspor – Fenerbahçe maçından sonra endişeliyiz demiştik. Endişeli olduğumuz şu anda ortaya çıktı. TFF’nin hakemlerle ilgili aldığı karar her şeyi karman çorman hale getirmiştir. Ben toplantıya hazırlanırken çok zorluk yaşadım. O kadar çok gariplik var ki…

“GERİYE DOĞRU GİDEN BİR FUTBOL SİSTEMİNE SAHİBİZ”

Futbol toplumumuzda her haneye giren eğlence unsurudur. Fakat şu anda istikrarlı bir şekilde geriye doğru giden bir futbol sistemine sahibiz. Fenerbahçe Spor Kulübü yıllardır bu sistemin en mağdurlarından birisidir.

Ali Koç: Bir daha ağzınızdan böyle bir şey çıkarsa pişman olursunuz

“KAZANMAK İÇİN HER YOL MÜBAH SAYILIYOR”

Türk futbolunda nasıl bir ortam var? Karmaşa var mı, var. Kaos var, kayırma var, adaletsizlik var, belirsizlik var, güvensizlik var. Yoğun lobi ve yoğun dedikodu var. Kazanmak için her yol mübah sayılıyor. Maalesef bugün futbolumuz birleştiricilikten çok uzaktır. Geçen sezon alenen 12 ile 15 puan arasında puanımız gasp edildi. Gri pozisyonlardan bahsetmiyorum; açık ve net pozisyonlardan bahsediyorum.

“ÜLKENIN BIR ŞEHRININ TÜM ÜLKEDEN BÜYÜK SAYILDIĞI BIR DÜZEN IÇINDEYIZ”

“Hakem ataması, hafta içi yapıldı biliyorsunuz. Hepimiz biliyoruz, 4 büyükler arasındaki mücadeleler, puan tablosu nasıl olursa olsun son derece gergin ve zor maçlardır. Trabzonspor maçının tarihi, 16 Şubat’ta açıklandı ve 3 Mart 23.55’te hakem açıklandı. Aynı gece, Zorbay Küçük, Alanyaspor-Gaziantep FK maçını yönetti ve bu maç uzatmalara gitti. 23.00 sularında maç sonuçlandı. 23.22’de, hafta sonu oynanacak maçla ilgili TFF, Zorbay Küçük’e tebligatını yaptı. İşini doğru, becerikli yapan, geleneklerine sadık kalan bir anlayışla bu atama yapılsaydı, konuların böyle gerçekleşmesi söz konusu değildi. Biz, bir müdahale olduğunu düşünüyoruz bu sebeple. Olmadıysa, son derece amatör bir yaklaşım. Zorbay Küçük’ün gece yarısında maça atanmasının altında bir şeyler var mıdır?”

“Zorbay Küçük, o gece Alanya’da kalıyor, ertesi gün Adana’ya geçiyor ve sonra İstanbul’a geliyor. Dinlenmesi için 72 saatten az süre var… Biatın talep edildiği, performans yerine hakem kullanışlılığının öne çıktığı, biat etmeyenlerin sorun yaşadığı, vasatlığın meşrulaştırıldığı, ülkenin bir şehrinin, bütün ülkeden büyük sayıldığı, bir odağın içindeyiz..”

“5 HAFTA DİNLENDİRİLİYOR”

“Aylarca yapılan bir çalışma sonucunda bunun olduğunu düşünmüyoruz. Sayın başkan, ben yaptım ve ben sorumluyum diyor. Linke tıklayıp onaylıyorsunuz. Dün, önümüzdeki 10 maçı yönetmesi gereken hakemlere tebligat yapıldı. Bu, 10 maçın hakemlerinin 8’i onayladı. İki hakem onaylamadı. Bu iki hakem onaylamadığı için, tebligat yardımcılarına da ulaşmadı.”

“Trabzonspor-Yeni Malatyaspor maçını yönetmiş, 5 hafta dinlendiriliyor. Neden dinlendiriliyorsun diyor MHK başkanı, Fırat Aydınus da ben bunu size soracaktım diyor. 27 hakem önünde bu şekilde konuşmanın da gizli olmayacağı belli.”

“FENERBAHÇE’NİN HAKLARINI HİÇBİR ZAMAN KORUMADILAR”

Kulübümüz, istisnasız bir şekilde istikrarlı ve sistematik olarak yıllardır birçok sezonda şampiyonluk yarışının bazen sonunda, bazen kritik dönemeçlerinde darbe alıyor, almaya devam ediyor. Fenerbahçe’nin haklarını hiçbir zaman korumadılar, üç maymunu oynamaya devam ettiler.

“UEFA, CÜNEYT ÇAKIR’A VERDİĞİ MAÇI GERİ ÇEKMİŞ”

Bizim şu andaki en büyük endişemiz; inşa edilen hakem mühendisliğin şeklen ve zamanlama olarak yanlış olmasıdır. Sistem bizim istediklerimizden her geçen gün daha uzağa gidiyor. Bu kararın aylarca yapılan bir çalışma sonucunda olduğunu düşünmüyoruz. MHK Başkanı, ‘Bu kararı ben aldım’ dedi. Biz bu konuda farklı düşüyoruz.

UEFA, Cüneyt Çakır’a Çarşamba günü verdiği maçı geri çekmiş ve başka hakemi atamış. Duydunuz mu böyle bir şey? Yaptıkları tutum doğru olabilir fakat şeklen o kadar yanlış ki dünyaya rezil oluyoruz.

“DÜNYAYA REZİL OLUYORUZ”

Yaptıkları tutum doğru olabilir fakat şeklen o kadar yanlış ki dünyaya rezil oluyoruz. Kangren haline gelen hakem sorunlarını çözme refleksinden uzak, yeterli liyakate sahip olmayan kişiler tarafından işine geldiği zaman kulüpleri sürecin içine sokarak, işine gelmediğinde çıkararak yapanlarla olmayacaktır.

Hakemler neden tasfiye edildi? İşte kafaları karıştıran soruların perde arkası