Ali Koç, Dursun Özbek, Jorge Jesus ve Emre Belözoğlu disipline sevk edildi

Yayın tarihi: 22 Mart 2023 Çarşamba 1:23 am - Güncelleme: 22 Mart 2023 Çarşamba 1:23 am

Dursun Özbek, Ali Koç, Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Başakşehir Teknik Direktörü Belözoğlu ile 5 süper lig takımını disipline sevk etti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig’de geçen hafta esen fırtınaların ardından, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk kararlarını açıkladı.

TFF’den yapılan açıklamaya göre, Hukuk Müşavirliği, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek’i sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle disipline verdi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve yönetici Burak Çağlan Kızılhan ise hakem ve müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları nedeniyle PFDK’ye gönderildi.

Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu’nun da Koç ve Kızılhan ile aynı gerekçeyle disipline gönderilmesi kararlaştırıldı.

Dursun Özbek’ten Ali Koç’un düello teklifine yanıt

JORGE JESUS VE BELÖZOĞLU’NA DA SEVK

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, 2 farklı dosyayla Disiplin Kurulu’na yollandı. Portekizli teknik adam, hem Süper Lig’deki Alanyaspor maçında gördüğü kırmızı kart hem de UEFA Avrupa Ligi’nde Sevilla ile oynanan karşılaşma sonrasındaki açıklamaları nedeniyle PFDK’ye gönderildi.

Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu hakareti, Beşiktaş Yardımcı Antrenörü Bayram Bektaş ve Şeref Çiçek, talimatlara aykırı hareketi, Konyaspor Yardımcı Antrenörü Branimir Micovic de sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle disipline gönderilen isimler arasında yer aldı.

Süper Lig’den Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Konyaspor ve Fatih Karagümrük de farklı gerekçelerle disipline sevk edildi.

Jorge Jesus: Süper Lig’de maçlar sahada kazanılmıyor

Berna Laçin’den Emre Belözoğlu’na ‘şeref’ tepkisi