Ali Babacan’a gönderme… “O gözyaşları sahte”

Yayın tarihi: 31 Aralık 2020 Perşembe 10:54 am - Güncelleme: 31 Aralık 2020 Perşembe 10:54 am

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, bugünkü köşe yazısında DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın geçtiğimiz günlerde, geçmişteki başörtüsü yasağında kardeşinin yaşadıklarını anlatırken gözlerinin dolmasını eleştirdi. Takan, “Gözyaşları sahte” yorumunu yaptı.

 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan partisinin ilk olağan kongresinde yaptığı konuşmada 28 Şubat döneminde başörtüsü üzerinden yapılan ayrımcılığa, baskılara dikkat çekip aile bireylerinin o dönemde maruz kaldığı ayrımcılığı anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, bugünkü köşe yazısında Babacan’ın gözyaşlarını ‘sahte’ olarak niteleyerek geçmişte yaptıklarını hatırlattı.

“Babacan’ın başörtüsü gözyaşları siyasette işine yarar mı?”

Takan, şunları kaydetti:

Canım memleketimde muhalefet partisiyim diye ortaya çıkanların durumu gerçekten de traji komik…

DEVA Partisi Genel Müdürü Ali Babacan partisinin 1’nci olağan kongresinde geçmişteki baş örtüsü yasağına değinirken göz yaşları dökmüş. Bunun arkasında nasıl bir algı operasyonun yattığı hiç umurumda değil!.. Çünkü, o göz yaşları sahte!..

Genel müdür Ali Babacan’a soralım;

FETÖ ile iktidar ortaklığı yaparken kurulan kumpaslarla kodese tıkılan, haysiyet ve şerefleri ile oynanan, ölüme mahkum edilen, aileleri perişan edilen insanlar feryat figan ederken neden göz yaşı dökmüyordunuz?..

O sıralar en yetkili ve etkili makamları işgal ediyordunuz… Vatan, FETÖ tarafından parsel parsel paylaşılırken odanızda bu hainlerle oturup kahkahalar atıyor, otel toplantılarında gününüzü gün ediyordunuz, aynı kaba kaşık sallıyordunuz… İşgal ettiğiniz makamlarda FETÖ’cülere koltuk dağıtıyordunuz… Partinizin olağan kongresinde neden bu günlerden tek satır bahsedip göz yaşı dökmediniz?.. Belki yerdik!..

İktidarda koltuk sahibi olduğunuz ekonomiyi tek başınıza yönettiğiniz günlerde ülke yolsuzluktan geçilmiyordu, ayakkabı kutularından fışkıran kirli paralar ortalığa saçılıyordu… Vatanın en değerli en stratejik kurumları yabancılara, yandaşlara peşkeş çekiliyordu… O günlerde de ağlıyordunuz da biz mi görmedik?..

Sayın Ali Babacan, ağlaklık stratejinizde çok büyük acemilik yaptınız. Siz en iyisi Bülent Arınç abinize gidip iyi bir kurs alın. Sonra ağlama numaraları ile sahnede yeriniz alın!..