Alaçatı’daki cinayetle ilgili 6 kişi gözaltına alındı

Yayın tarihi: 24 Ağustos 2021 Salı 2:09 pm - Güncelleme: 5 Ağustos 2022 Cuma 9:37 am

Alaçatı’da Alpay Kalyon’un bir gece kulübü önünde mekan çalışanı tarafından bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili 6 kişi gözaltına alındı.

İzmir’in Çeşme ilçesinde, bir gece kulübü önünde yaşanan kavgada bir kişi öldü. 21 Ağustos Cumartesi günü Alaçatı’ya bağlı Ovacık Mahallesi’nde gerçekleşen olayda, gece kulübüne müşteri olarak gelen Alpay Kalyon ve mekandaki kişiler arasında tartışma çıktı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, mekanda çalışan bir kişi bıçakla Alpay Kalyon’u yaraladı. Olayın ardından failler otomobille kaçtı.

Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi olay yerinde yapılan Kalyon, Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kalyon, burada yapılan müdahalelere rağmen vefat etti. Oto yıkama dükkânı işleten evli, bir çocuk babası Kalyon’un, cenazesi Doğançay Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Alaçatı’da kulüp kapısındaki çifte bıçaklı katil!

6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olaya ilişkin yürüttüğü çalışma kapsamında cinayet zanlısı olduğu öne sürülen F.B. ve olaya karışan arkadaşları M.T. ile O.G’yi Dalyan Mahallesi’ndeki bir otelde yakaladı. Ekipler, olay sonrası yakalanan 3 şüphelinin saklandığı otelin ve eğlence merkezinin sahibi olan C.G. ile otelde görevli 2 şüpheliyi daha “yardım ve yataklık” suçlamasıyla gözaltına aldı. Görgü tanıkları ve gözaltındaki kişilerin emniyetteki ifade işlemleri devam ediyor.

‘KADINA ŞİDDET’ İDDİASI

Şüphelilerin emniyetteki ilk ifadelerine göre, bir kişi olay çıkardığı gerekçesiyle mekandan dışarı atıldı ve bu kişi yanındaki kadını darp etti, eğlence merkezinde çalışan kişiler de olaya müdahale etti. Bu sırada eşiyle eğlence merkezi önünde bulunan Alpay Kalyon da bir kadının darp edildiğini görerek müdahale etmeye çalıştı, çalışanlarla yaşanan arbede sırasında bıçaklı saldırıya uğradı. Şüphelilerin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇEKTİ

Cinayet sonrası sosyal medyada konuyla ilgili birçok paylaşım yapıldı. Olayın gerçekleştirildiği mekanın kapatılması ve Kalyon’un çocuğuna tazminat ödenmesi gerektiği mesajları gündem oldu. Kullanıcılar güvenlik görevlilerinin eğitimsizliği ve denetimsizlikten şikayet etti.

Öte yandan olayın gerçekleştiği mekanın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda failin taksici olduğu iddia edildi.