Akşener’e Antalya’dan kötü haber! 150 İYİ Parti üyesi CHP’ye katıldı

Yayın tarihi: 23 Şubat 2024 Cuma 9:16 pm - Güncelleme: 23 Şubat 2024 Cuma 9:16 pm

Antalya’da aralarında eski ilçe başkanlarının da yer aldığı 150 İYİ Parti üyesi CHP’ye katıldı. Üyelerin rozeti, Muratpaşa’da düzenlenen törenle takıldı.

İYİ Parti’de 14-28 Mayıs genel seçimleri ardından başlayan istifa furyası devam ediyor. Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde 150 İYİ Parti üyesi, partisinden ayrılarak CHP’ye katıldı.

CHP’ye katılan üyeler arasında; İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Erdal Özçivi, eski Kepez İlçe Başkanı Mesut Emrah Yıldırımlar, İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Başak Karataş ve ilçe yöneticileri de yer aldı.

Üyelerin rozeti seçim koordinasyon merkezinde gerçekleştirilen törenle takıldı.

“YUVANIZA HOŞ GELDİNİZ”

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ise partisine katılan İYİ Partililere, “Yuvanıza hoş geldiniz. Bu yuvaya giren herkes CHP’nin eşit üyesidir. Hiç kimse dışlanmaz” diye seslendi. Muratpaşa İlçe Başkanvekili Okan Can Kıran da, “Bizler özünde adaleti, demokrasi ve cumhuriyeti savunan insanlar olarak aslında Türkiye İttifakı’nı temelde çoktan kurmuş vaziyetteyiz” dedi.

“OY BİRLİĞİNİ, GÜÇ BİRLİĞİNİ KURDUK”

İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Erdal Özçivi ise istifa eden yönelim kurulu üyeleriyle seçimlerde Ümit Uysal’ı destekleyeceklerini belirtti.

Özçivi, “Bu ittifakta Muratpaşa halkımız yer alıyor. Yol arkadaşlarımız, dostlarımızla birlikteyiz. Muratpaşa’da ittifakımızı sağladık. Başkanımız Sayın Uysal’ın da dediği gibi ‘oy birliğini’, ’güç birliğini’ kurduk, el ele verdik. Şimdi yeni hedefler için birlikte, daha ileri adımlar atacağız. Hepimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Başkanı Kamacı ve Başkan Uysal, CHP’ye katılan İYİ Partililere rozetlerini taktı. Diğer yandan Başkan Uysal’ın salı günü gerçekleşen Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Muhammed Acar da yer almıştı.

İYİ Parti Ordu’da toplu istifa

İYİ Parti, CHP, Antalya, Muratpaşa, İYİ Parti istifa, Meral Akşener

Kaynak: TELE1