Akşener: Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanı seçeceğiz

Yayın tarihi: 27 Nisan 2023 Perşembe 12:32 pm - Güncelleme: 27 Nisan 2023 Perşembe 1:02 pm

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Mamak’ta Milletvekili Adayı Koray Aydın’ın Seçim Koordinasyonu Merkezi’nde yaptığı konuşmada, “Parlamenter seçimin konuşulacağı son seçimdir bu. İYİ Parti’yi birinci çıkaracaksınız. Kemal Kılıçdaraoğlu’nu da 13. Cumhurbaşkanı olarak seçeceğiz” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mamak’ta Ankara Milletvekili Adayı Koray Aydın’ın Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılış programına katıldı.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Akşener, şunları söyledi:

“Biz yeni kurulmuş bir partiyiz. 2017’de pek çok zorluk, engelleme, iftira ve saldırıya uğrayarak ve buna direnerek ayakta kalmış, üçüncü seçimine giren bir partiyiz. Partimizin kurulma tarihi yeni ama bu partiyi oluşturan üyesinden yöneticisine, genel başkanına kadar uzun bir siyasi mücadele geçmiş var. Bu partinin en büyük özelliği, ben başta olmak üzere, her üyenin, her gönüldaşımızın bir hissesinin olduğu bir alan olmasıdır. Benim sahip olduğum bir hisse ile Ankara’nın herhangi bir ilçesinde üye olmuş bir kardeşimizle aynıdır.”

“İYİ PARTİ OLMASA MECLİS’TE AKP ÇOĞUNLUĞU ELDE EDERDİ”

“Dolayısıyla demokrasiyi kendi içinde uygulayan, zaman zaman oluşan hatalardan ders çıkaran, o dersler üzerinde o hatayı tekrarlamayan ve öğrenen bir organizasyon diye tarif ettiğimiz bir partidir İYİ Parti. İYİ Parti’nin kuruluşuyla her şey değişmiştir. 2018’de seçime girmemiş olsaydık AK Parti’nin ve paydaşlarının Meclis’teki çoğunluğu bitmiş olmazdı. Eğer bizim grubumuz olmasaydı AK Parti Anayasa’yı değiştirecek çoğunluğu elde ederdi.”

“BİZ NEFSİNDEN, EGOSUNDAN VAZGEÇEN İNSANLARIZ”

“31 Mart’a giderken CHP’ye bir teklifte bulunduk. Bunun sonucu olarak 11 büyükşehir alındı. Ama en önemlisi, Sayın Erdoğan ve arkadaşlarının çok önem verdiği İstanbul ve Ankara gitti. Millet İttifakı’nın bu iki büyükşehri kazanmasının fikir babası, samimiyetle söylüyorum Koray Aydın’dır. Eylemi yapan da biziz. Dolayısıyla burada bahsettiğimiz şey şu: Biz Türkiye için strateji üreten, nefsini ezen, egosundan vazgeçen insanlarız. Biz 31 Mart seçimine kendi başımıza girmiş olsaydık, X alırdık, Y alırdık, Z alırdık… Ama sonuç itibarıyla kendimizin ne olduğunu tartıp görürdük. Ama bunun karşılığı olarak ne Ankara alınırdı, ne İstanbul alınırdı.”

“ERDOĞAN VE ARKADAŞLARI EN ÇOK BİZE İFTİRA ATIYOR”

“Söylemeye çalıştığım şey şu: Biz inandık ve başarıldı. Yani İYİ Parti, aklın, stratejinin ve Türkiye sevdasının şekillendirdiği insanların kurduğu bir partidir. Onun için bizden sonra Türkiye’deki siyaset değişti. O yüzden Recep Bey ve arkadaşları en fazla bana ve partimin mensuplarına kızıyor. En fazla bana ve arkadaşlarıma iftira atılıyor.”

“KILIÇDAROĞLU İNŞALLAH 13. CUMHURBAŞKANIMIZ OLACAK”

“Şimdi geldik 14 Mayıs’a. Millet İttifakı olarak Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu. İnşallah 13. Cumhurbaşkanımız olacak. Ama unutulmaması gereken bir şey var. Millet İttifakı sisteminin içinde Sayın Kılıçdaroğlu’nun ismi ve resmi olacak. Altında da CHP ve İYİ Parti’nin logoları olacak. Aynı ittifakın içinde ayrı ayrı seçime gidiyoruz. Hani diyoruz ya ‘Bir Kemal’e bir Meral’e diye… Benim adımı görmeyeceksiniz ama orada İYİ Parti’nin güneşini göreceksiniz ve evet mührünü ona basacaksınız. Çevrenize bu evet mührünü bastıracaksınız. Biz seçime herhangi bir parti logosu altında girmiyoruz. 14 Mayıs günü ve akşamına kadar kullanılacak her oyda, ikna ettiğiniz her kardeşinize bunu söyleyeceksiniz.”

“İYİ PARTİ BU ÜLKENİN SİGORTASIDIR”

“Parlamenter seçimin konuşulacağı son seçimdir bu. İYİ Parti’yi birinci çıkaracaksınız. Kemal Kılıçdaroğlu’nu da 13. Cumhurbaşkanı olarak seçeceğiz. Bu ülkenin emniyeti, sigortası İYİ Parti’dir. Her bir arkadaşımız, her bir yöneticimiz başarı sembolüdür. Bu arkadaşlarımın yarın kurulacak iktidarda kazandığımız için kuracağımız iktidarda daha fazla yer almasını istiyorsak, benim de başbakan yetkilerine sahip bir kişi olmamı istiyorsanız partimizi birinci çıkaracaksınız. Ben size inanıyor ve güveniyorum.”

Akşener’e hakaret eden Suriyeli serbest bırakıldı