Akşener: Kılıçdaroğlu ve Özdağ’ın uzlaşacağından eminim

Yayın tarihi: 23 Mayıs 2023 Salı 6:49 pm - Güncelleme: 23 Mayıs 2023 Salı 6:49 pm

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ’ın uzlaşacağından emin olduğunu söyledi.

Türkiye’de ikinci turda yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için geri sayım sürerken, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın tavrının ne olacağı merak konusu.

ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, ikinci turda cumhur ittifakının adayı Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı almıştı. İttifakın bileşenlerinden Adalet Partisi de Kılıçdaroğlu’na destek açıklamıştı. İttifakın diğer bileşeni Zafer Partisi’nin genel başkanı Özdağ’sa Oğan’ın kararının kendilerini bağlamadığını söylemişti. Özdağ iki kez bir araya geldiği Kılıçdaroğlu’na bir mutabakat metni sunmuştu. Kararını bugün açıklayacağını duyuran Zafer Partisi lideri, millet ittifakındaki partilerden gelen itirazlar nedeniyle ikinci tura ilişkin kararını yarına erteledi. İki lider bu gece tekrar bir araya gelecek.

Ümit Özdağ: Süreç olumlu Kılıçdaroğlu ile bu akşam bir kez daha görüşeceğiz

‘EMİNİM’

ANKA’da yer alan habere göre İYİ Parti lideri Akşener, olası uzlaşmaya dair şunları dedi: “Her ikisi de o mutabakat metni üzerinde fikirlerini muhtemelen birleştirdikten sonra diğer genel başkanlara da iletilecektir muhtemelen. Geldiği zaman fikrimi söylerim. Sayın Özdağ, sığınmacılar konusunda Anayasa’nın değiştirilemez dört maddesi konusunda, 66’ncı maddesi konusunda Millet İttifakı’nın bileşenlerinin bir itirazı yok. Zaten bizim parlamenter sisteme geçiş noktasındaki mutabakat metnimizde de böyle bir durum yok. Dolayısıyla uzlaşacaklarına eminim.”

Kılıçdaroğlu Hatay’da: Sahtekardan Cumhurbaşkanı olmaz!