Kılıçdaroğlu Hatay’da: Sahtekardan Cumhurbaşkanı olmaz!

Yayın tarihi: 23 Mayıs 2023 Salı 2:19 pm - Güncelleme: 23 Mayıs 2023 Salı 3:41 pm

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay’da depremzedeleri ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, “Hiç endişe etmeyin. İnşallah güzel bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Huzur içinde yaşayacağız, bereketli topraklarda yaşayacağız. Acılarınızı biliyorum, bu bütün Türkiye’nin ortak acısı. Bu acıları paylaştık. İnşallah sevinçli ve mutlu günlerimiz de olacak” dedi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Hatay’da yurttaşlarla buluştu. Çadır kent alanını giden Kılıçdaroğlu, depremzede yurttaşlara seslendi.

Evi ve iş yerleri yıkılan depremzedelere yönelik vaadini yineleyen Kılıçdaroğlu, “Defalarca söyledim, depremde yıkılan evlerinizi, iş yerlerinizi yeniden yapacağız. Tek kuruş almadan tapunuzu anahtarınızı alacaksınız. Bundan en ufak endişe duymayın. Hepiniz sağ olun.” dedi.

Kılıçdaroğlu daha sonra konuşması için hazırlanan kürsüye geldi. Burada depremzedelerin yanı sıra vatandaşlara da seslenen Kılıçdaroğlu, iktidarı sert sözlerle eleştirdi.

SLOGANLARLA KARŞILANDI

Depremzedeler, konuşma yapmadan önce Kılıçdaroğlu’nu “Halkın umudu Kılıçdaroğlu” sloganlarıyla karşıladı.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

*Her zaman yüreğim sizlerle beraber oldu. Depremi yaşayan bütün vatandaşları acıları aynı zamanda benim de acımdır. Deprem olduktan hemen sonra bütün bölgelere ve illere gittim. Çadırkentleri ziyaret ettim. Vatandaşlarım arasında ayrım yapmadım. Herkesin acısını paylaşmak herkesin yüreğine dokunmak benim görevimdi. Bundan sonra da yapacağım.

Kılıçdaroğlu: Bunlar gelirse dolar 30 liraya çıkacak

“TEK KURUŞ ALMADAN TAPUNUZU VE ANAHTARINIZI TESLİM EDECEĞİZ”

*Hiç endişe etmeyin. İnşallah güzel bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Huzur içinde yaşayacağız, bereketli topraklarda yaşayacağız. Acılarınızı biliyorum, bu bütün Türkiye’nin ortak acısı. Bu acıları paylaştık. İnşallah sevinçli ve mutlu günlerimiz de olacak. Defalarca söyledim, depremde yıkılan evlerinizi, iş yerlerinizi yeniden yapacağız. Tek kuruş almadan tapunuzu anahtarınızı alacaksınız. Bundan en ufak endişe duymayın. Hepiniz sağ olun.

 

Ümit Özdağ: Süreç olumlu Kılıçdaroğlu ile bu akşam bir kez daha görüşeceğiz

*5 yıl ödemesiz, 20 yıl vadeli çok düşük faizle uluslarası krediler de bulunmuş vaziyette. Sözleşmeler yapılmış vaziyette. Hiç kimse endişe etmesin, söz verdiysem mutlaka ama mutlaka yapacağım. Nokta.

*Depreme maruz kalan bölgelerin yeni bir üretim üssü olması için ayrıca çaba harcayacağız. 1 milyona yakın konut yapılacak. Bunların tamamını bu bölgede yapacağız. Fabrikalar ve üretim bu bölgelerde olacak. Bu bölge kazanacak, bu bölgede istihdam yapılacak. Yaralar sarıldıktan sonra; Akdeniz, Ortadoğu’nun ve Afrika’nın en büyük üretim bölgelerinden birine dönüşecek. İhracat merkezi olacak ve işsizlik son bulacak. Herkes üretecek, herkes kazanacak.

“SIĞINMACILARI EN GEÇ 2 YIL İÇİNDE ÜLKELERİNE GÖNDERECEĞİZ

*İktidar diyor ki ‘biz sığınmacıları göndermeyeceğiz’. Önümüzdeki seçim bu bağlamda önemlidir. Elini vicdanına koyan ve sığınmacıların ırkçılık yapılmayan kendi ülkelerine göndereceğimiz projemiz hazır. En geç 2 yıl içinde kendi ülkelerine göndereceğiz. Millet İttifakı liderleri olarak buda anlaştık ve ortak mutabakat metnine yazdık. Şunu da ifade edeyim: Geri kabul anlaşması yaptılar, Türkiye’yi sığınmacı deposu haline getirdiler. Asla Türkiye’yi bir sığınmacı deposu yapmayacağız. Suriye’de de barışı sağlayacağız.

“KİM TERÖRE DESTEK OLUYORSA ALLAH BİN BELASINI VERSİN”

*Öteden beri, yani düşündüğümden beri, siyasete girmediğimden beri, terörü bir insanlık suçu olarak ifade ettim. Kim teröre destek veriyorsa, kim teröristlerle yan yana duruyorsa, kim onların musluğuna su taşıyorsa Allah bin belasını versin. Terör nereden gelirse gelsin mücadele edilmeli. Siyaset ahlak işidir. Ahlaklı adamların siyaset yapması lazım. Siyasette rakibine elbette sert sözler söylenebilir. Birbirimizi eleştirebiliriz. Ama siyaset rakibine iftira atmak, kumpas kurmak değildir. Allah bizi kumpasçılardan, sahtekarlardan korusun. Sahtekarlık yapandan Cumhurbaşkanı olmaz. Dolayısıyla bizim ahlaki değerler üzerinde siyaset yapmamız lazım. Daha düne kadar terör örgütleriyle işbirliği yaptığımızı söylediler. Bununla ilgili sahte videolar hazırladılar. Dün televizyona çıkan kişi ‘evet montajlı’ deyip bunu kullandıklarını itiraf ettiler. Haksızlık karşısında Allah’a sığınıyorum.

*Her türlü iftiraya, linçe, saldırıya maruz kaldım. Ama bu ülkenin güzel insanlarını her zaman kucakladım. Hiçbir ayrım yapmadım. Hiçbir zaman da yapmayacağım. 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım ve 85 milyonu kucaklayacağım. Söz veriyorum.