Akşener: Kadına düşman bu zihniyetten, ilk sandıkta kurtulacağız

Yayın tarihi: 25 Kasım 2021 Perşembe 5:22 pm - Güncelleme: 19 Ocak 2022 Çarşamba 1:10 pm

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kadıköy metrosunda elindeki bıçakla kadınları tehdit eden Emrah Yılmaz isimli erkeğe tepki gösterdi. İstanbul Sözleşmesi vurgusu yapan Akşener, “Ülkemizde kadınlar; Sokakta, metroda, evde, işyerinde, hiçbir yerde güvende değil” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Twitter hesabından paylaşım yaptı. İşlenen kadın cinayetlerine değinen Akşener, kendisine ‘Bu kadın’ diye seslenen ve İstanbul Sözleşmesi’ni fesheden AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da tepki gösterdi.

Akşener, paylaştığı videoda şu ifadeleri kullandı:

“Her gün neredeyse 2 kadın cinayete kurban gidiyor. Her cinayette arşı ala titriyor, melekler ağlıyor. Bunların taşlaşmış kalpleri oralı bile değil. Söyleyin kadınlar kendilerini nerede güvenli hissetmeliler? Hiçbir yerde güvenli değiller. Kadınları koruyamıyorsunuz. Zaten zor olan yaşam mücadelesinde kadınları yalnız bıraktınız. Kürsülerden nutuk atmakla olmuyor Sayın Erdoğan. ‘Bu kadın’ diyerek beni tehdit etmekle de olmuyor. Bu zalimlik ne zaman bitecek? Bu haksızlığa ne zaman dur denecek? Bu ülkede kadınlar ne zaman huzurla yaşayabilecek. Ben söyleyeyim. İlk önce ruh hastalarının gönlünü hoş eden canilere cesaret veren, kadın hakkında abuk sabuk konuşan ahlak yoksunu zihniyetten hep birlikte kurtulacağız. Sonrasında ‘gereği düşünüldü’ denilerek ama düşüncesizce verilen utanç verici tüm kararlara inat İYİ Parti iktidarında gereğini yapacağız. Kadınların yıllardır süren mücadelelerini bir devlet politikası haline getireceğiz. Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için anayasada gerekli düzenlemeleri yapacağız. İstanbul Sözleşmesi’ni hızla imzalamakla kalmayıp uygulamaya sokacağız. Takipçisi olacağız. İYİ Parti iktidarında kadınları yaşatacağız.”

Akşener ve Davutoğlu’ndan ‘dış mihrak’ yanıtı: İstihbarat bilgileriyle açıklayın!

Metroda bir kadına bıçak savuran Emrah Yılmaz isimli erkek tutuklandı!