Akşener: İstiklal mücadelesinde de, belediye hizmetlerinde de biz kadınlar varız

Yayın tarihi: 19 Eylül 2021 Pazar 9:43 pm - Güncelleme: 19 Eylül 2021 Pazar 9:43 pm

Kocaeli’de girişimci kadınların yeni iş fikirleri geliştirmesini sağlayarak üretimde katma değer yaratmalarını amaçlayan İzmit Belediyesi Kadın Girişimciler Merkezi (İZGİM) açılışına katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “İstiklal mücadelesinde biz kadınlar varız. Belediye hizmetlerinde de biz varız” diye konuştu.

Kocaeli’de girişimci kadınların yeni iş fikirleri geliştirmesini sağlayarak üretimde katma değer yaratmalarını amaçlayan İzmit Belediyesi Kadın Girişimciler Merkezi (İZGİM), bugün törenle hizmete girdi. İzmit Belediye Başkanı CHP’li Fatma Kaplan Hürriyet’in ev sahiplinde yapılan törene, CHP ve İYİ Parti’den milletvekilleri ile çok sayıda yönetici, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ve vatandaşlar katıldı. Akşener, açılış sonrasında yaptığı konuşmada “Kocaeli enteresan bir yerdir. Türkiye’nin çok önceden kadın bir belediye başkanı seçtiği yerdir. Leyla Abla’nız, Leyla Atakan’ı seçtiniz. Sonra Fatma Kaplan Hürriyet’i seçtiniz. Aynı Kocaeli, milli mücadelede bir kadın kahramanı, Kara Fatma’yı ortaya koymuş bir şehirdir. İstiklal mücadelesinde biz kadınlar varız” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akşener konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu ülkeyi çeşitli zamanlarda, dün, bugün ve yarın ayakta tutacak olan gazilerimize şükranlarımı teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum. Burada çok güzel bir tablo var. Birçok siyasi partinin temsilcileri burada. Kardeşlik hukukunun olduğu bir topluluğun karşısındayım. Şimdi bu Millet İttifakı belediye başkanları seçildikten sonra temel bir iddia vardı. Sosyal belediyecilik kavramından uzak olacakları, halka dokunan işler yapmayacakları, yandaş kayıracakları bir iddianın muhatabı oldular. Ama Allah’a şükür ki hiçbirisi, Kocaeli’de İzmit Belediye Başkanımız, İstanbul’da ilçe belediye başkanları, Ankara’daki belediye başkanlarımız sosyal belediyecilik anlayışındalar. Sizleri tebrik ediyorum. Paraya dayanan şeffaf belediyecilik anlayışınız, 57 milyon borcu ödemenizi sağlamış. Doğru ihalelerin yapılması, yolsuzluğun ortadan kaldırılmasını sağlamış. Demek ki kasamızda paramız var. Bu hizmetlerin dışında bir de 57 milyon borç ödemişsiniz

Partili cumhurbaşkanlığı sisteminden önce cumhurbaşkanlığı değişikliğini sağlayacağız. Daha sonra hukukun ve adaletin olduğu parlamenter sisteme geçiş yapılacak. Türkiye, elindeki gücüyle refahın vatandaşa yayıldığı yeni bir anlayışla devam edecek. Millet İttifakı’ndan seçilmiş her kişinin bu ilkelere riayet etmesi lazım. Kocaeli enteresan bir yerdir. Türkiye’nin çok önceden kadın bir belediye başkanı seçtiği yerdir. Leyla Abla’nız, Leyla Atakan’ı seçtiniz. Sonra Fatma Kaplan Hürriyet’i seçtiniz. Aynı Kocaeli, milli mücadelede bir kadın kahramanı, Kara Fatma’yı ortaya koymuş bir şehirdir. İstiklal mücadelesinde biz kadınlar varız. Belediye hizmetlerinde de biz varız. Elbette bu partili cumhurbaşkanlığı meselesi değiştikten sonra rekabet etmeye hakkımız olacak. Ama bugün birbirimizin ayağının üzerine basmayacağız. Bugün birlikteliği sağlamak için her birimize büyük iş düşmektedir. 20 aydır bütün illeri baştan aşağıya gezdim. Gezdiğim yerlerde iki şey görüyorum. AK Parti’nin ilçe belediyeleri üzerinden oluşturduğu farklı insan zengin etme durumu oluşmuş. Yolsuzluğun önüne geçmek için gelen arkadaşlar, buralarda zenginleşmişler”

 

Akşener’den ‘Cumhurbaşkanlığı adaylığı’ açıklaması