Akşener: Hüda-Par’ın yemin etmeme ihtimali nedeniyle mazbatalar geç verildi

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2023 Perşembe 11:30 pm - Güncelleme: 26 Mayıs 2023 Cuma 2:45 am

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, AKP listelerinden 4 vekil çıkaran Hüda-Par’ın milletvekilliği yemininden rahatsız olması nedeniyle mazbataların geç verildiğini söyledi,”Seçim öncesinde yemin töreni yapılsaydı Hüda-Par’ın bir vekili belki de yemin etmeyecekti” dedi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fox TV’ye konuk oldu. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna ilişkin değerlendirmede bulunan Akşener’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“HÜDA-PAR’IN VEKİLİ BELKİ DE YEMİN ETMEYECEKTİ”

“En fazla da kadınlar ve gençlerle ilgili edinilmiş haklar kaçacak. Bu ülkede nefes almak izne tabi olacak. Çünkü şartlar onu getirecek. Burada benim ısrarla üzerinde durduğum şey sistem yani özlem Sayın Erdoğan değil hep de örnek veriyorum yani sizin gibi.

Bir gecede İstanbul Sözleşmesi’nden geçti bu sistemin başındaki kişi. Kadının “sahiplendirilmesini” öngören, 4 maddenin değiştirilmesiyle ilgili talebi olan, hem Hizbullah’ın hem PKK’nın terör örgütü olmadığını düşünen bir siyasi partiyi aldı Meclis’e getirdi sayın Erdoğan. Yemin töreniyle ilgili bir problem oldu. Mazbatalarının geç verilmesinin sebebi seçim. Seçim öncesinde yemin töreni yapılsaydı HÜDA PAR’ın bir vekili belki de yemin etmeyecekti. Bundan kaçınmak için sonraya bıraktılar.

“SANDIĞA GİTMEYEN SEÇMEN İKNA EDİLEBİLİR”

Mitinglerde alkışların artmasını gördüm. Son bir haftada müthiş bir heyecan oldu. Ben bunu Erzurum’daki taşlama hadisesine bağladım. Birinci turda pek çok insanla iddiaya girdim, hayatta yapmayacağım iştir. Ha bire elbise alıyorum. Birinci turda alınacağına Allah şahidimdir samimiyetle inandım.

Ağır dar gelirli, derin yoksullar sandığa gitmemiş. Bu insanlarda AK Parti’ye sevgi gitmiş, geçmişin AK Parti seçmeni. Bizle ilgili de bu kapılar çalınmamış. Ben uzun zamandır bu çalışmayı yapıyorum. Onlarla birbirimizi tanıyoruz. İkna etmek mümkün. Erkeklerin kahvede, cami çıkışında insan ikna etmesi gerekirken kadınlar evde olmak zorunda. Eskiden cemaatler tarikatlar kapıları çalıyormuş. Artık AK Parti de çalmıyor. Şimdi biz çalıyoruz. Dün çok rahatlıkla aldıkları yardımlarda artık torpil geçmeye başlamış. O kadar çok para yeniş ki itibardan tasarruf olmayıp, para azalmış.”

“100 SAYFA KİTAP OKUMAYAN KILIÇDAROĞLU’NUN KARŞISINA ÇIKAMAZ”

Bu zaafları görüyorsunuz. Diğer taraftan yani fakirliği yöneten yoksulluğu yöneten bunu teşvik eden, bunun yanında eğitimde ise vasatları teşvik eden vasatları yöneten bir yapı. Bunların tamamen samimiyetle bilerek yapıldığına inanıyorum bakın. Gezdiğim için. Dolayısıyla da bütün bunların neticesinde ya buna razı olacağız ya da bunlara hayır diyeceğiz ve ben hayır denilecek yine inanıyorum efendim yine ben bu terör üzerinden devam etmek istiyorum. Çünkü hem Erdoğan’dan hem sayın Kılıçdaroğlu’ndan karşılıklı bugün. Senin ilişkin var sen hamilesin diye söylemler çok yükseldi ve en son Sayın Kılıçdaroğlu dedi ki, bunu bir birlikte biz TRT ekranlarına tartışalım dedi. Siz bu konunun kapanması için böyle bir yapmaz ki. Sayın Erdoğan yapmaz ki neden yapmasın? Ama yani yok. Yani Sayın Erdoğan, Türkiye bunu hak etmiyor mu? Türkiye her şeyi hak ediyor. Ama yani bu güzellikleri hak ediyor. O manada söyledi, tartışma yani mesela geçmişi biz özlemle izliyoruz. O benim benden çok genç arkadaşlar var. Partimizde rahmetli Süleyman Demirel, sayın rahmetli Özal’ın rahmetli Ecevit’in yani O dönemin insanlarının rahmetli Erbakan’ın hem kurşun gibi söz ama estetik harika zeka ürünü iyi bile yani dilini iyi bilen bir siyasetçinin ya ana dilini çok iyi konuşan bir siyasetçinin konuştuğu ya hepimiz estetik olan hepimize hakikaten sonradan düşündüren muhteşem Münazaralar var, bundan kaçar bakın, ben ısrarla bir şey söylüyorum, 100 sayfa coğrafya, 100 sayfa tarih, 100 sayfa edebiyat, 100 sayfa Türkçe, 100 sayfa. Felsefe, mantık okumazsanız doğa dolayısıyla konuşamazsınız.

Ana dilinizi eğer 300 kelimeyle konuşuyorsanız zaten olmaz. Dolayısıyla böyle bir dünya gider şimdi. Kılıçdaroğlu’na çıkamaz karşısına.

“HÜDA-PAR DOMUZ BAĞI DA GÖNDEREBİLİRDİ”

Her gün bir tane postaya bir şey veriyor. Gençlik Kolları Hüda Par’ın ama bayağı yaşlıca başlıca gençler ya içlerinde bir tane genç kızı yok veya genç kadın yok. Ama ben şükrettim domuz bağı da gönderebilirler. Erdi papatya ile kurtardık. Paçayı onu anlatır mısınız? Efendim, nasıl ne geliyor işte şeye papatya çayı gönderdiler, daha gelmedi ama her gün postadan bir şey gönderiyorlar. Böyle alay halayla bende diyorum ki Allah’ıma şükür domuz bağı da gönderebilirler.

“İMRALI’YA GİDEN YARGI MENSUBU İDDİASI YALANLANMADI”

Kandil’den yapılan açıklamaların başka bir stratejiyi veya başka bir olduğunu söylüyorum, ben onların bakın o arada dedim ki ya şöyle Apo’yla görüşmeye gidildi.

Yani hem de yargıdan birisi gitti. Şimdi bugün yalana bildi mi? Hayır, yalanlanmadı. Söylemeye çalıştığım şu, tavşana kaç, tazıya tut ama millet ittifakını desteklediğini iddia eden ve orayı tanzim etmeye meraklı. Dün de sayın Erdoğan’ı tanzim etmeye düşünüp sonrada Erdoğan Sayın Erdoğan tarafından kapının önüne konulmuş bir tayfa var. Türkiye’de bıkmayan. Çok konuşan, çok yazan, çok cezan aman Allah işte kodları sor. Bununla şimdi bu sistemin sayın Erdoğan’ın eline sürekli bir imkan tanıdığını söylüyorum. Ben HDP’ye rağmen HDP’liler bizden hiçbir şey istemiyor.

“KILIÇDAROĞLU’NA SALDIRI OLURSA AZMETTİRİCİSİ ERDOĞAN”

Hele hala benim dokunulmazlığım çünkü. Burada mesela sahte videolarla ilgili Kılıçdaroğlu’nun bir cümlesi var, sahte video üretene sahtekar denilir diye doğrudur. Siz ha doğrudur sen Kılıçdaroğlu tabi ki yani şimdi tutun sayın Kılıçdaroğlu’nun o yani onu ilzam eden. Ve yalan kurgu bir video orada oynatıldı. Tutun 10’a çıkart inanan bir kişinin ben sayın Erdoğan’ın yerinde olsam çok üzülürüm. 10’a çıkart kimse inanmadı. Yani neticede ki aynı Kılıçdaroğlu’na sayın Kılıçdaroğlu’na PKK bir de şey düzenlemişti.

Terör saldırısı düzenledi ve bir vatandaş buna inansa ve gerçekten terör örgütüyle iltisaklı irtibatlı olarak görse. Ve bir saldırıda bulunsa bunun azmettiricisi sayın Erdoğan’dır ya kimse ne yaptığının farkında değil.

Bu gayri ciddiliği in getirdiği sonuç bunlardır. Yani sokakta insanların birbirine olan davranış biçimi değişti.

İMRALI’YA EV HAPSİ TEKLİFİ İDDİASI

Birçok insan yani şey, Apo’ya yakın birçok insan teyit etti. Yani böyle bir görüşmenin olduğunu, dolayısıyla bir şeyler talep edildi ve bu bir şeylerin karşılığı olarak Apo da bir şeyler talep etmişim. Konu bir şeyler, yalnız bir şeyler, bir şeyler, sonuçta bir uzlaşma olmamış yazılı metine dökülmedi için diye en son biliyoruz. Şimdi bu kamuoyuna açıklandığını biliyor musunuz? O Emiroğlu’nun ne talep ettiğini de biliyor musun? Şöyle bir yani onu ben resmi bilmiyorum ama duyum şeklinde bilmiyorum. O da şu, bir karşılıklı alışverişin yazılı olması, ikincisi de bir süre sonra. Bu şey şartlı tahliye hikayeleri var ya o kişi faydalanıp yo hani bir süre sonra eve geçiriliyor. Yapsam bende o konuda bir şey olduğuna dair bir talebi olduğunu ama bunu tekrar söylüyorum, resmi bilgim değil bu duyum.”