Akşener bir sordu binlerce dert dinledi!

Yayın tarihi: 29 Mayıs 2022 Pazar 12:03 am - Güncelleme: 29 Mayıs 2022 Pazar 12:03 am

İYİ Parti  Genel Başkanı  Meral Akşener, “Gençler İçin Gençlerle Beraber” etkinliğinin altıncısını gerçekleştirdi. Akşener’e derdini anlatan gençlerden biri, “Mutluluk benim için iş bulmaktır” derken, bir başka genç ise, “Kız kardeşimin başına bir şey gelse adalet yerini bulmayacak” dedi.

Türkiye’nin pek çok yerinde gerçekleştirdiği ziyaretlerle halkın nabzını yerinde tutan ve sorunlarını dinleyen İYİ Parti lideri Meral Akşener, bu ziyaretlerinde gençlerin sorunlarına da kulak veriyor ve onları dinliyor.

“Gençler İçin Gençlerle Beraber” etkinlğinin altıncısını düzenleyen İYİ Parti lideri Akşener, gençlerin dertlerini dinledi. Akşener,  buluşma ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Evinde oturmaya mahkûm edilen, bütün gününü iş aramakla geçiren, Gündelik işlerle, hayatını sürdürmeye çalışan gençlerimizin sesini ve dertlerini duyurmak için; #GençlerİçinGençlerleBeraber’in 6. bölümü yayında…” ifadelerini kullandı.

Meral Akşener’den Erdoğan’a yüzük göndermesi

Akşener’e dertlerini anlatan gençlerin anlattıkları şöyle:

“MUTLULUK BENİM İÇİN İŞ BULMAK”

*Öğretmenim ama iş arayışım sürüyor. KPSS’de atanmak çok zor. 5 sene sonraki hayalim atanmak ve mesleğimi yapmak. 2 sene önce 95 alan birinin ataması yapılmamış. Niye atamalar yapılmıyor anlamıyorum. Okullarda 30 senesini geçirmiş olan öğretmenler, hala öğretmenliğe devam ediyor. O zaman gençler niye okuyor? Gençlerin önünü açmamız lazım. Ücretli öğretmenlikte de gençlere gelecek oluşmuyor. Mutluluk demek benim için iş bulmaktır.

“ÇOCUĞUMA ALDIĞIM BEZİN FİYATI  150 LİRA ARTTI”

*31 yaşındayım. Uzun süredir işsizim. Bebeğim var. Lüks bir geçimimiz yok. Sadece giderlerimizi karşılıyoruz. Geçen ay aldığım bezle şu anki arasında 150 lira fark var. İmkanım olursa bu ülkeden gitmeyi istiyorum. Kardeşim Kanada’da çalışıyor. Orada temizlikçilik yapıyor. Saatliği 20 dolar. Bizim aldığımız maaşın bir gününe denk geliyor. Ben ona, ‘Domates 35 lira oldu, gelme, orada kal’ diyorum.

“HAYAL KURAMIYORUM”

*Ben artık uzun süreli hayal kurmuyorum. Gerçekleşmiyor. İlk hayal kurduğumda lisedeydim. Tarih okuyacağım dedim. Büyük ihtimalle 2 yıl sonra işsiz olacağım. Babamın yüzüne bakmayacağım. Babam bana, ‘Varsa imkanın yurt dışına git oğlum’ dedi. Bir baba oğluna ‘git’ diyor başkanım. Zeytinburnu’nda Suriyeliler, Afganlarla arkadaş oluyoruz, isteseniz de istemeseniz de. Hatırlıyorum 6-7 yaşında sahile gidip ailece mangal yapabiliyordum. Şu anda kardeşim sahilden otobüsle gelince ben onu almaya gidiyorum. Suriyelilerin çoğunda kimlik yok. Kız kardeşimin başına bir şey gelse adalet yerini bulmayacak. Ben kendim bile korkuyorum.