AKP’ye geçen Pertek Belediyesi Kemal Kılıçdaroğlu’nun adını sildirdi

Yayın tarihi: 8 Nisan 2024 Pazartesi 9:35 am - Güncelleme: 8 Nisan 2024 Pazartesi 9:35 am

Yerel seçimlerde el değiştiren Tunceli’nin AKP’li Pertek Belediye Başkanı Recai Vural, belediyeye ait feribotta yazan Kemal Kılıçdaroğlu ismini sildirdi.

Tunceli’nin Pertek ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerinde belediye CHP’den AKP’ye geçti. 5 bin 197 seçmeni olan Pertek’te AKP’nin adayı Recai Vural yüzde 37,64 belediye başkanı seçilirken, EMEP’in adayı Kenan Çetin yüzde 31,20 ile ikinci, CHP’nin adayı İsmail Aslan ise yüzde 24,97 oy oranıyla üçüncü oldu.

AKP’li Pertek Belediyesi ilk meclis toplantısı gündeminde belediyeye ait olan Kemal Kılıçdaroğlu isimli feribotun ismini değiştirdi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun isminin kaldırılması kararına 4 AKP’li meclis üyesinin “evet” oyuna karşılık 3 EMEP’li, 2 CHP’li meclis üyesi “ret” oyu verdi. AKP’li Başkan Recai Vural’ın da “evet” oyu kullanmasıyla feribottan Kemal Kılıçdaroğlu isminin kaldırılmasına karar verildi.

‘ÖÇ ALIR GİBİ’

CHP Tunceli 27. Dönem Milletvekili Polat Şaroğlu,”Bir belediye başkanı öç alır gibi park ve feribotlarını değiştirmesi doğru değil, ilçedeki sorunları çözmek olması gerekirken ilk iş genel başkanımızın ismini sildirmesi yakışıksız bir durum” dedi.

Burcu Köksal’dan Kemal Kılıçdaroglu’na ziyaret

Kaynak: ANKA