AKP’nin kapatılması için Yargıtay’a başvuru: Laik Cumhuriyet can çekişiyor

Yayın tarihi: 8 Ocak 2024 Pazartesi 1:55 pm - Güncelleme: 8 Ocak 2024 Pazartesi 1:55 pm

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), AKP’nin kapatılması için Yargıtay’a başvurdu. Yargıtay önünde açıklama yapan HKP avukatı Ayça Okur, “Laik Cumhuriyet can çekişiyor, faşist din devleti geliyor” dedi.

HKP Genel Sekreter Yardımcısı Av. Sait Kıran ve HKP Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Av. Ayça Okur, ‘laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği’ iddiasıyla AKP’nin kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuru yaptı.

Başvuru dilekçesinde, “AKP’nin, temel hak ve özgürlüklerin geçerli olduğu laik ve demokratik bir hukuk devletini değil, din kurallarının geçerli olduğu, referanslarını dinden alan bir toplumsal modeli gerçekleştirmeyi amaçladığını, bu tür eylemlerin partinin genel başkanından başlayarak her kademesince kararlılık ve yoğunlukla işlenmesi suretiyle laiklik karşıtı eylemlerin odağı haline geldiğini ortaya koymaktadır” denildi.

Dilekçede aynı zamanda, “AKP’nin Anayasa, Siyasi Partiler Kanunu ve AİHS uyarınca temelli kapatılmasına karar verilmesine dair dava açmak üzere Anayasa Mahkemesi’ne başvurulmasını talep ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Başvuruya ilişkin Yargıtay önünde açıklama yapan HKP avukatı Ayça Okur, “Laik Cumhuriyet can çekişiyor, faşist din devleti geliyor” dedi.

Sahneye geç gelen AKP’nin Artvin adayı Erdoğan’ı kızdırdı

Kaynak: TELE1