AKP’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu

Yayın tarihi: 6 Ocak 2024 Cumartesi 9:01 pm - Güncelleme: 6 Ocak 2024 Cumartesi 10:38 pm

AKP’nin İBB Başkan Adayı Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum oldu. Kararın AKP Genel Merkezi tarafından kendisine iletilmesi sonrası ekibiyle konuşan Kurum, “16 milyon İstanbullu için yola çıkacağız” dedi.

Türkiye 31 Mart’ta yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gidecek. Seçimlere yönelik geri sayım sürerken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP tarafından yine aday gösterildi. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise geçtiğimiz günlerde İstanbul adayının Pazar günü (yarın) açıklanacağını duyurmuştu.

MURAT KURUM’UN ADAYLIĞI KESİNLEŞTİ

Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un İstanbul’da adaylığı kesinleşti. Kurum, adaylık kararının AKP Genel Merkezi tarafından kendisine iletilmesi sonrası ekibiyle bir araya geldi. Kurum’un ekibiyle yaptığı konuşmanın görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı.

SOYKAN’DAN KURUM’UN DEPREM SÖZLERİNE TEPKİ

Ekibine yaptığı konuşmada “16 milyon İstanbullu için yola çıkacağız” diyen Kurum, deprem riskini ortadan kaldırma vaadinde bulundu.

Gazeteci Timur Soykan, Kurum’un geçmişte çekilen bir fotoğrafını paylaşarak şunları söyledi:

“Murat Kurum AKP İstanbul adayı olmuş. İlk sözü İstanbul ve deprem olmuş. Aşağıdaki fotoğrafta 35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı’nın yıkılmasından sorumlu olan eski Kahramanmaraş MÜSIAD Başkanı Sami Kervancıoğlu ile. Sami Kervancıoğlu firari. Onu yakalamakla işe başlasın.”

Murat Kurum kimdir?

AKP kulisleri: Erdoğan pazar günü Murat Kurum’u açıklayacak

 

 

Kaynak: TELE1