AKP’nin HDP ziyareti AKP’li isimleri kızdırdı

Yayın tarihi: 5 Kasım 2022 Cumartesi 8:24 am - Güncelleme: 5 Kasım 2022 Cumartesi 8:24 am

AKP’nin ‘başörtüsü ziyaretleri’ kapsamında HDP’yi ziyaret etmesine eski AKP’li Milletvekili Mehmet Metiner ve AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar’dan tepki geldi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, başörtüsü teklifi kapsamında partileri ziyaret etti. HDP ziyaretinde HDP Sözcüsü Ebru Günay ile HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç yer aldı.

AKP’nin bu ziyaretine parti içinden tepkiler geldi. AKP’li Şamil Tayyar, “PKK’nın siyasi uzantısı ve kapatılması gereken bir partiyse, onlarla niye Anayasayı konuşuyoruz?” diyerek tepki gösterirken Mehmet Metiner de ziyareti doğru bulmayanlar arasında yer aldı.

MEHMET METİNER: AKP AÇISINDAN SIKINTILI BİR DURUM

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner,  “AK Parti karar vermeli: HDP’yi kendisiyle oturulup konuşulacak ve desteği önemsenecek bir parti olarak görüyorsa o vakit HDP’ye dair dilini ve yaklaşımını değiştirmeli. Sadece HDP’ye dair değil, HDP ile siyaseten ilişkilenen diğer partilere ilişkin dilini ve yaklaşımını da…HDP’yi hem TBMM çatısı altında olmaması gereken terör örgütünün siyasi partisi olarak suçlamak, hem de anayasa değişikliği için muhatap alıp görüşmek, AK Parti açısından sıkıntılı bir yeni durum. Bundan sonra HDP’ye dair söylenecek her söz, bu fotoğrafa çarpıp geri dönecek” ifadelerini kullandı.

ŞAMİL TAYYAR: ONLARLA NİYE ANAYASA’YI KONUŞUYORUZ?

Mehmet Metiner’in bu açıklamalarına sosyal medya hesabından alıntılayan AKP’li Şamil Tayyar ise, “Kesinlikle. AK Parti, HDP’ye nasıl bakıyorsa o düzlemde ilişkisini yürütmelidir. PKK’nın siyasi uzantısı ve kapatılması gereken bir partiyse, onlarla niye Anayasayı konuşuyoruz? PKK ayrı HDP ayrıysa aynileştiren dil ve üsluba niye ihtiyaç duyduk? Bu muhakemeyi yapmalıyız” ifadelerini kullandı.

AKP’li Mehmet Metiner’den Erdoğan’a ‘demokrasi’ çağrısı