AKP’nin Çanakkale Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu kimdir?

Yayın tarihi: 7 Ocak 2024 Pazar 3:13 pm - Güncelleme: 7 Ocak 2024 Pazar 3:14 pm

AKP‘li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı Çanakkale’de 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde AKP’nin belediye başkan adayı olan Jülide İskenderoğlu kimdir ? Kaç yaşında ? İşte detaylar…

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlere 3 ay kala partisinin 26 il belediye başkan adaylarını açıkladı. AKP’nin Çanakkale Büyükşehir Belediyesi adayı Jülide İskenderoğlu gösterildi.

JÜLİDE İSKENDEROĞLU KİMDİR?

Jülide İskenderoğlu, 1976 yılında Çanakkale’de doğdu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknikerliği ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladı.

Siyasî hayatına Adalet ve Kalkınma Partisi’nde başladı. 2003 yılında Çanakkale İl Kadın Kolları yönetiminde görev aldı ve daha sonra sırasıyla; AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Yerel Yönetimler Başkanı, AK Parti Çanakkale İl Yönetim Kurulu Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı, AK Parti Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Tanıtım Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, AK Parti Kadın Kolları Ege Bölgesi Koordinatörü, AK Parti MKYK Üyesi, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı, Çevre, Şehir ve Kültür Başkan Yardımcısı ve İl Teşkilat Koordinatörü olarak görev yaptı.

24 Haziran 2018 seçimlerinde 27. Dönem Çanakkale Milletvekili olarak seçildi. TBMM’de Çevre Komisyonu Üyesi olarak çalıştı. Ayrıca Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi, Türkiye-İspanya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Türkiye-İtalya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı ve Türkiye-İngiltere Parlamentolararası Dostluk Grubu Üyesi olarak görev yaptı.

Jülide İskenderoğlu, evli ve 1 çocuk annesidir.

Kaynak: TELE1