Kulis! AKP’nin Ankara ve İstanbul adayları büyük oranda belli oldu

Yayın tarihi: 2 Ocak 2024 Salı 9:42 am - Güncelleme: 2 Ocak 2024 Salı 9:44 am

Seçim dönemine sayılı günler kala gözler AKP’nin hala belli olmayan adaylarında. Gazeteci İsmail Saymaz bugünkü yazısında AKP’nin açıklanacak olan adaylarını yazdı.

AKP’nin İstanbul ve Ankara’da hala adayın açıklanmamış olması dikkat çekerken Sözcü yazarı İsmail Saymaz, AKP’nin adaylarını netleştirdiğini yazdı.

ANKARA İÇİN ALTINOK

Saymaz’ın edindiği kulis bilgisine göre; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un adaylığı kesinleşti.

İSTANBUL’DA İKİ İSİM ÖN PLANDA

İstanbul’da da İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yüzde 70, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın yüzde 30 şansı olduğu ifade ediliyor. Yerlikaya’nın adaylığına sıcak bakmadığını ifade eden Saymaz, “Yerlikaya’nın Konyalı olması, valilik dışında İstanbul’la hiçbir bağının bulunmaması bir dezavantaj” diyerek “Son dakikada tombaladan Ergün Turan çıkarsa şaşırmam” yorumu yaptı.

Saymaz’ın köşesinin ilgili kısmı şu şekilde:

Ankara’da Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un ortak adaylığının kesinleştiği ifade ediliyor. Altınok’un aday gösterilmesi halinde, kanlı bıçaklı olduğu Melih Gökçek’in nasıl bir tutum alacağını kestirmek çok güç. Çünkü Gökçek’in Mansur Yavaş’tan daha fazla sevmediği biri varsa, o da Altınok.

İstanbul’da ise İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yüzde 70, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın yüzde 30 şanslı olduğu ifade ediliyor. Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’ya şans verilmiyor.

YERLİKAYA SOĞUK BAKIYOR

Bu arada, Yerlikaya’nın adaylığa soğuk baktığı belirtiliyor. Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak da var.

Yerlikaya’nın muhaliflerin gönlünü çalmaya ilişkin paylaşımları AK Partilileri öfkelendirirken, adı İBB adaylığına geçtiği için muhalefette de ona eleştiriler artıyor.

Yerlikaya’nın Habur rezaleti günlerinde Şırnak Valisi olduğu, Kadir Mısıroğlu’nun cenazesine katıldığı, İBB’ye kayyum atandığı gün başkanlık odasındaki Atatürk portresini kaldırttığı hatırlatılıyor.

Yerlikaya’nın Konyalı olması, valilik dışında İstanbul’la hiçbir bağının bulunmaması bir dezavantaj.

Son dakikada tombaladan Ergün Turan çıkarsa şaşırmam.

AKP’nin İstanbul adayı belli oldu iddiası

Kaynak: TELE1