AKP’liler 23 Nisan marşını “Padişaha iftira” olarak gördü!

Yayın tarihi: 24 Nisan 2022 Pazar 1:29 pm - Güncelleme: 24 Nisan 2022 Pazar 1:29 pm

AKP’nin Bahçelievler ve Küçükçekmece ilçe teşkilatı yöneticileri, ’23 Nisan – Sanki Her Tarafta Var Bir Düğün’ şarkısından rahatsız oldu. AKP’li yöneticilerden birisi “Meclis kurulmuş, padişah kovulmuş! Padişaha atılan yüzyıllık iftirayı ifşa etmiş oluyorlar” yorumunda bulunarak şarkıyı çalan okul müdürlerine soruşturma açılmasını istedi.

İstanbul’da AKP’nin ilçe teşkilatı yöneticileri, Yenikapı-Atatürk Havalimanı metrosunda hoparlörden çalındığı iddia edilen 23 Nisan şarkısı üzerine tepki çeken paylaşımlarda bulundu. O paylaşımlardan biri AKP Küçükçekmece İlçe Başkan Yardımcısı Birnur Yağız’ındı. Yağız, Twitter hesabından “Padişah kovuldu şarkısı ile İBB dahil hangi okullarda gösteri yapıldıysa müdür ve öğretmene soruşturma açılsın” yazılı bir görseli paylaşıp şu ifadeleri kullandı:

“Metro Hoparlöründen çalınan şarkıya bakın “meclis kurulmuş, padişah kovulmuş! Böylelikle padişaha atılan yüzyıllık iftirayı da ifşa etmiş oluyorlar” Yağız, paylaşımını “Demek ki neymiş? Padişah kaçarken sandıklar dolusu altınla kaçmamış sürgün edilmiş! Laiklerin deyimiyle kovulmuş. Hainler” yazarak tamamladı.

Bayraktar’dan açıklama geldi! “Aslında Atatürk’ü seven birisi değilim”

“TAM PONTUSÇA”

Şarkıdaki “Padişah kovuldu” sözünden rahatsızlık duyan bir başka AKP yöneticisi ise AKP Bahçelievler İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Gör Söner oldu. Zeynep Gör Söner, “Hemen padişah kovuldu ne ya? Ecdat bu ecdat! Hiç bir ulusta, bir millete ecdatı bu kadar nefretle anlatılmadı…” dediği paylaşımında, şarkının çalınmasını “Tam ‘pontus’ça bir hareket!” diye yorumladı.

Devlet erkanı 23 Nisan’da Anıtkabir’de: Erdoğan bu sene de yok