Devlet erkanı 23 Nisan’da Anıtkabir’de: Erdoğan bu sene de yok

Yayın tarihi: 23 Nisan 2022 Cumartesi 11:27 am - Güncelleme: 23 Nisan 2022 Cumartesi 11:27 am

Meclis Başkanı Mustafa Şentop başkanlığındaki devlet erkanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 102. kuruluş yıldönümü nedeniyle Anıtkabir’i ziyaret etti. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ise geçmiş yıllardaki gibi yine törene katılım sağlamadı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop başkanlığındaki devlet erkanı, TBMM’nin açılışının 102. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Anıtkabir’de düzenlenen törene katıldı.

Törende, Şentop’un yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri ve milletvekilleri yer aldı.

Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine gelen heyet, Şentop’un mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudu.

ERDOĞAN BU SENE DE YOKTU

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen senelerde olduğu gibi bu sene de Anıtkabir’deki anma törenine katılmadı. 2014 yılında Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, bu tarihten beri Anıtkabir’de düzenlenen 23 Nisan törenlerine katılmıyor.

23 Nisan egemenliğin Saray’dan alınıp halka verildiği gündür