AKP’li vekil peşkeşi böyle savundu: Ya, biz çevreciyiz arkadaşlar, merak etmeyin

Yayın tarihi: 20 Mayıs 2021 Perşembe 11:26 pm - Güncelleme: 20 Mayıs 2021 Perşembe 11:26 pm

AKP’li Osman Aşkın Bak Rize İkizdere’de bölge halkı ve yurttaşların direnişine rağmen yapılmak istenen taş ocağına ilişkin yaptığı açıklamada, “Ya, biz çevreciyiz arkadaşlar, merak etmeyin” dedi.

Rize’nin İkizdere ilçesindeki İşkencedere Vadisi’ne yapılmak istenen taş ocağına karşı verilen mücadele CHP tarafından Meclis gündemine taşındı. Yapılmak istenen taş ocağının bölgeye vereceği tahribatın araştırılması için önergenin görüşmelerinde CHP adına konuşan İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, “Burada taş ocağı yapılması akla ziyan bir girişimdir ama inadına yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Yaşam alanlarını savunanlara yönelik güvenlik kuvvetlerinin tutumunu eleştiren Bekaroğlu, “Bakın, 2 bin jandarma dağda, taşta insanları kovalıyor, orantısız şiddet uyguluyor, gaz sıkıyor, kadınları yerlerde sürüklüyor” diye konuştu.

İkizdereliler Cengiz İnşaat’a direniyor: Allah belanuzu versin…

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın, “Biz burayı beş sene içinde aynen, olduğundan daha yeşil bir şekilde iade edeceğiz” dediğini aktaran Bekaroğlu, “Bin senede, iki bin senede oluşmuş, Allah’ın yaratmış olduğu bu dağın aynısını ‘Beş senede yapacağım’ diyor. Haşa tövbe! Sen Tanrı mısın Sayın Yazıcı, olacak iş mi bu ya?” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun “Bunlar marjinal, Gezici” sözlerine de tepki gösteren Bekaroğlu, “Bu toprak bizim toprağımızdır, burası hepimizin zenginliğidir, vatan toprağıdır” şeklinde konuştu.

İkizdere’ye gece operasyonu: Devletin değil Cengiz’in kanunu