İkizdereliler Cengiz İnşaat’a direniyor: Allah belanuzu versin…

Yayın tarihi: 27 Nisan 2021 Salı 11:06 am - Güncelleme: 27 Nisan 2021 Salı 2:17 pm

İşkencedere Vadisi’nde Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taşocağı için çalışmalara başlandı. İş makineleri jandarma korumasında çalışırken duruma tepki gösteren bir İkizderelinin “Allah belanuzu versin, hırsız bunlar hırsız” diye seslendiği anlar sosyal medyada gündem oldu.

Rize İkizdere’de bulunan İşkencedere Vadisi’nde AKP’ye yakınlığı ile tanınan Cengiz İnşaat’ın yapmak istediği taşocağı için yol açma çalışmalarına başlanırken bölge halkı da direnmeye devam ediyor.

Cumhuriyet’ten Leyla Kılıç’ın haberine göre İkizderelilerin direnişine karşın jandarma korumasında çalışmaya başlayan iş makineleri vadideki ağaçları söktü. Köylülerin geçim kaynağı olan arı kovanları ile evlere giden su boruları parçalandı.

İş makinelerinin kolluk kuvvetlerinin koruması altında çalışmasına tepki gösteren bir yurttaşın “Allah belanuzu versin” dediği anlar ise sosyal medyada gündem oldu.

 

İkizdere Derneği Federasyonu Başkan Yardımcısı İsmet Ekşi jandarma ile görüşmek için yanlarına gittiğini ancak bölgede görevli jandarmanın kendisini aşağı atmakla tehdit ettiğini belirtti.