AKP’li vekil ‘büyük oyunu’ gördü!

Yayın tarihi: 14 Şubat 2022 Pazartesi 9:07 pm - Güncelleme: 14 Şubat 2022 Pazartesi 9:07 pm

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir tuhaf bir açıklama yaptı. Aydemir, 6 muhalefet partisi liderinin toplantısı hakkında, “Cumhur İttifakı’nı yok edebilmek için böyle bir birliktelik oluşturmuşlar” ifadelerini kullandı.

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, 6 muhalefet partisi genel başkanının cumartesi günü bir araya geldiğini anımsattı. Söz konusu toplantıda, “mutabakat metninin” 28 Şubat günü açıklanacağının duyurulduğunu hatırlatan Aydemir, bu tarihten darbe iması çıkararak “28 Şubat, bu ülkenin başına gelmiş en sıkıntılı zaman dilimlerinden birisidir. Demokrasinin katledildiği, siyaset kurumunun ve parlamentonun yerle yeksan edildiği bir zaman dilimidir. Hususen 28 Şubat’ta bir toplantı düzenleyecek olmaları çok manidardır” ifadelerini kullandı.

“İKTİDARI DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Aydemir, iktidarı değiştirmek için bir araya geldiği aleni olan 6 partinin iktidarı değiştirme amacını meşru olmayan bir yöntem gibi yansıtmaya çalışarak, “Sırf Erdoğan’ı, Cumhur İttifakı’nı yok edebilmek için böyle bir birliktelik oluşturmuşlar” ifadelerini kullandı.

6 muhalefet partisi bir araya gelmişti: Kılıçdaroğlu, HDP’yi yok saymadıklarını açıkladı