AKP’li Özkan: Yeni bir oyunla karşı karşıyayız

Yayın tarihi: 29 Eylül 2021 Çarşamba 4:23 pm - Güncelleme: 29 Eylül 2021 Çarşamba 5:15 pm

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, HDP’nin açıkladığı deklarasyona ilişkin “Yeni bir oyun” dedi. Özkan 3600 ek gösterge sorusuna ise ‘kaçamak’ bir cevap verdi.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında HDP’nin açıkladığı deklarasyonun hatırlatılması üzerine ‘yeni bir oyun’ dedi, şunları söyledi:

“Mesele Kürt vatandaşlarımızın hak ve özgürlükler konusunda mağduriyet yaşadığı değil, PKK’nın meşruiyet kazanmasından ibaret olan algı operasyonuyla karşı karşıyayız. Kurdukları karanlık ve gizli ittifakla milletimizin desteğini alamayacağını bildikleri için yeni bir oyun süreciyle karşı karşıyayız. Yapmaya çalıştıkları çok net. Yapmaya çalıştıkları, terörün meşrulaştırılmasıdır.

Yapmaya çalıştıkları, milletimizin huzuruna cesaretle çıkmak yerine milletin iradesini dolanmak iradesini karanlık ve gizli kapaklı odalarda yaptıkları toplantılarla kendi aralarında pazarlığa çıkarmaktadır. Yaptıkları budur. HDP, malum demokratik ittifak söylemi adı altında tutum belgesi çıkardı. Tutum belgesinin her bir satırına baktığımızda güzel bir ambalaj içerisine sarılmış terörün meşrulaştırılmasını görüyoruz. Sizin güçlü demokrasi beklentiniz varsa, belediye başkanlarınız Kandil’in gösterdiği eş başkanlarına niye devrettiniz?”

HDP seçimlerdeki ittifak tavrını açıkladı

3600 EK GÖSTERGE SORUSUNA ‘KAÇAMAK’ CEVAP

Özkan, 3600 ek gösterge düzenlemesinin yapılıp yapılmayacağı ilişkin soruya ise, “Yeni yasama döneminde de doğru ve evrensel değerleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Ülkemizin imkanlarını, milletimizin sağlığı ve huzuru için harcıyoruz. Yeni reformları da elbette takip edeceğiz. Burada yapılması gereken en önemli çalışma, bugüne kadar onlarca yıldan beri hayata geçirilmiş farklılıkları ortadan kaldıracak ve herkesin hak ettiğini aldığı, huzur, güven ve adalet duygusunun pekiştiği düzenlemeyi hayata geçireceğiz” yanıtını verdi.

HDP deklarasyonuna CHP’den ilk yorum