AKP’li Mücahit Birinci’den Ali Erbaş’a istifa çağrısı

Yayın tarihi: 25 Nisan 2024 Perşembe 5:04 pm - Güncelleme: 25 Nisan 2024 Perşembe 5:04 pm

Haber: TELE1 HABER MERKEZİ

AKP’li Mücahit Birinci, Bağdat’ta bir gazetecinin Arapça sorusuna cevap veremeyip Türkçe tercüme isteyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş‘a istifa çağrısı yaptı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak ziyareti dolaysıyla Bağdat’a giden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Rudaw muhabirinin Arapça sorusunu Türkçe’ye çevrilmesini istedi. Erbaş daha sonra cevabı da Türkçe verdi. Erbaş’ın Diyanet İşleri Başkanlığı sitesinde bulunan biyografisinde ise iyi derecede Arapça ve Fransızca bildiğinin yazıyordu.

Yaşanan olay, gündemde büyük yankı uyandırırken eski AKP MKYK üyesi Mücahit Birinci’den Erbaş’a tepki geldi. Birinci, Erbaş’a istifa çağrısında bulundu.

X hesabından paylaşım yapan Birinci şunları yazdı:

“Öz geçmişinde Arapça biliyor ibaresi olan ve fakat Arapça bilmeyen bir Diyanet İşleri Başkanının koltuğu boşaltması gerektiği kanaatideyim.

İki vechi ile:
1- Özgeçmiş gerçeğe uygun değil. (Efendimiz mümin yalan söylemez buyurur)
2- İslam ve İslam fıkhı ile uğraşan, fetva makamına başkanlık eden bir şahsın Arapça bilmemesi düşünülemez. Zira Kur’an Arapçadır.”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Arapça’yı anlamadı Türkçe’ye çevirtti

NE OLMUŞTU?

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak ziyareti kapsamında Bağdat’ta bulunan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Rudaw muhabirinin “Selahaddin-i Eyyubi ve Şeyh Abdulkadir Geylani’nin İslam’a hizmetleri” hakkındaki Arapça sorusunu anlamayarak Türkçe’ye çevirtmişti. Erbaş Türkçe’ye çevirttiği soruya, “Hepsi bizim için çok önemli ve yapmış oldukları hizmetleri her zaman hayırla yad ediyoruz” yanıtını vermişti.

Diyanet İşleri Başkanlığı sitesinde bulunan biyografisinde iyi derecede Arapça bildiği yazan Erbaş gündem olmuştu.

Arapça soruyu anlamayan Ali Erbaş’a Kuran’ın Türkçe mealini gönderdiler

BİRİNCİ ‘ISTAKOZ KRİZİ’ TEPKİSİYLE GÜNDEME GELMİŞTİ

AKP İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı’nın Monaco’da yediği ıstakozun fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşmasına partisinden tepki geldi. Birinci, Bursalı’ya “Herkes kendine gelsin! Ya da bu partiden defolup gitsin! Yeter!” demişti.

AKP’de ıstakoz krizi: Paylaştıysanız istifa edeceksiniz

Kaynak: HABER MERKEZİ