AKP’li Mahir Ünal’a göre TRT’deki yandaş gazeteciler İmamoğlu’ndan korktu: İzlemekten vazgeçtim

Yayın tarihi: 19 Haziran 2019 Çarşamba 3:38 pm - Güncelleme: 19 Haziran 2019 Çarşamba 5:02 pm

İstanbul’un seçilmiş belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı TRT yayını hakkında konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, “Bir süre sonra izlemekten vazgeçtim. Karşısında oturan kişiler soru sormaktan korkuyorlar” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu, önceki gün TRT canlı yayınında Şebnem Bursalı ve Fatih Er’in sorularını yanıtladı. Bursalı ve Er’in İmamoğlu’na soru sormaktan korktuğunu açıklayan Ünal’ın CNN Türk’te yaptığı açıklama şu şekilde:

“Dün TRT’de ben izledim, bir süre sonra izlemekten vazgeçtim. Karşısında oturan kişiler soru sormaktan korkuyorlar. Şimdi bir şey söyleriz de tatsız durum ortaya çıkar ve TRT suçlanır korkusuyla soru sormaktan korkuyorlar. Ahmet Hakan basit bir şey sordu CNN ekranlarında. Dedi ki, sizinle ilgili bir Yunan gazetesinin attığı manşetle ilgili siz bir şey söyleyecek misiniz… Bir süre sonra baktık ki Ahmet Hakan linç ediliyor, Nagehan Alçı linç ediliyor, Fatih Portakal bir şey söyledi linç ediliyor. Fatih Portakal dedi ki, “bu benim burada kullanabileceğim ifade değil. Sen bu ifadeyi kullandın” dediği için linç edildi”