Antalya’daki teleferik faciası davasında yeni gelişme: 19 kişi daha eklendi

Yayın tarihi: 20 Mayıs 2024 Pazartesi 5:36 pm - Güncelleme: 20 Mayıs 2024 Pazartesi 5:36 pm

Antalya’da 1 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı teleferik kazasına ilişkin belediyede çalışan ve ihmali olduğu belirtilen 19 kişi soruşturmaya eklendi.

Antalya’da 12 Nisan’da yaşanan 1 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı teleferik kazasına ilişkin yeni gelişme yaşandı. Devam eden soruşturma kapsamında olayda ihmali olan Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 19 kişi hakkında soruşturma izni verildi.

Antalya Valiliği internet sitesinde soruşturma izni  şu ifadelerle yer aldı:

“Antalya Konyaaltı ilçesi Tünektepe teleferik hattında 12.04.2024 tarihinde meydana gelen kaza ile ilgili olarak, İçişleri Bakanlığı tarafından açılan idari soruşturma ile görevlendirilen Mülkiye Müfettişleri tarafından yapılan tahkikat neticesinde, Antalya Büyükşehir Belediyesi görevlilerinden denetim ve gözetim vazifesinin ifasında ihmali görülen 19 şahıs hakkında 4483 sayılı yasanın 6. maddesi uyarınca soruşturma izni verilerek dosya Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmiştir.”

NE OLMUŞTU?

Konyaaltı’nda 1 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı teleferik kazasına ilişkin aralarında Kepez Belediye Başkanı CHP’li Mesut Kocagöz’ün de bulunduğu 5’i tutuklu 12 şüphelinin 27’şer yıla kadar hapsi istenmiş ve Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesine sunduğu iddianame kabul edilmişti.

Antalya’daki teleferik kazasına ilişkin iddianame kabul edildi

Beşiktaş’tan İçişleri Bakanlığı’na başvuru!

Kaynak: İHA