AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan halkı karşı karşıya getiren paylaşım

Yayın tarihi: 27 Şubat 2019 Çarşamba 2:12 pm - Güncelleme: 27 Şubat 2019 Çarşamba 2:37 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ülke vatandaşlarının oy verdiği Millet İttifakı’nı ‘Zillet İttifakı’ olarak niteleyerek “yalan, iftira, hakaret dillerinden düşmez” dedi. İlk tepki İyi Parti lideri Meral Akşener’den geldi. Akşener, “Bu dilin ve üslubun nedenini biliyoruz. Bu dil, kirli bir ittifakı aklama çabasıdır” ifadelerini kullandı.

31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kala AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter’da Millet İttifakı’nı ‘Zillet İttifakı’ olarak niteleyerek Cumhur İttifakı’nın 15 Temmuz’da sokaklarda olduğunu ifade etti. Ancak, gerek darbe girişimi gecesi muhalefet partilerinin Meclis’te oluşunu gerekse Yenikapı ortak mitingini unutarak yerel seçim hesabı için halkı ayrıştıran bir dil kullanmaktan çekinmedi.

İşte o paylaşım:

 

PAYLAŞIM SONRASI SOSYAL MEDYA’DAN BÜYÜK TEPKİLER GELDİ 

Sosyal Medya’da kullanıcılar Erdoğan’ın paylaşımına yoğun tepki gösterdi. En çok etkileşim alan yorumlardan biri de bir kullanıcının attığı’ O makama, ülkenin yarısından fazlasını bu çirkin iftiralarla itham et diye seçilmedin’ yorumu oldu İşte o tepkiler:

 

Erdoğan’ın ‘ittifak paylaşımı’na Akşener’den tepki

 

AKŞENER’DEN TEPKİ

Bu paylaşıma ilk tepki İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den geldi. Yazılı olarak yaptığı açıklamasına “Bildiğiniz gibi yakın bir zamanda milli iradenin kararı için sandığa gideceğiz. Böyle zamanlarda siyasetin ve siyasetçinin dili sertleşir. Ancak, siyasetin doğasında olan bu durumun bir sınırı vardır. Bu sınır öncelikle millete saygının gereğidir.” sözleri ile başlayan Akşener “Sayın Cumhurbaşkanı’nın, bugün sosyal medyada yaptığı bir paylaşımla, milletimizin yarısına hakareti kabul edilebilir bir davranış değildir. Türk devlet geleneğinden biliriz ki; Cumhurbaşkanı milletine hakaret etmez. Bu ayıptır, yanlıştır. Ancak, bu dilin ve üslubun nedenini biliyoruz. Bu dil, kirli bir ittifakı aklama çabasıdır.” dedi.