AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan F-16 mesajı

Yayın tarihi: 26 Ocak 2024 Cuma 5:47 pm - Güncelleme: 26 Ocak 2024 Cuma 5:47 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma çıkışı F-16 süreci, İsveç’in NATO üyeliği ve 31 Mart yerel seçimlerine dair mesajlar verdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı.

Erdoğan, İsveç’in NATO üyeliğine ilişkin sürece dair “Parlamentomuz verilen söz üzerine yaptığı oylamalarla hamdolsun kahir ekseriyetle meclisimizden geçti. Dün itibarıyla bana geldi, ben de imzaladım. Akşam da Resmi Gazete’de yayımlandı. Bir gün önce Biden yazılı bir adeta talimatla tüm Temsilciler Meclisi’ne gönderdi. Meclisten çıkarılması talebini iletti” dedi.

F-16 AÇIKLAMASI

ABD’den F-16 alımı konusuna değinen Erdoğan, şöyle konuştu: “Orayı da bekliyoruz. Oradan gelecek olan netice F-16’ların Türkiye’ye gönderilme sürecini, tamir, bakım gibi süreçlerinin başlamasını sağlayacaktır. Dışişleri Bakanım şu anda yaknı takipte. Blinken ile bu süreci takip ediyor. Gerek Kanada gerek İsveç atılan bu adımla Türkiye’nin duruşunu göstermesi açısından isabetli olmuştur, yaklaşımında bulundular. Biz de aynı kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz.”

YEREL SEÇİM MESAJI

Yerel seçimlere dair konuşan Erdoğan, şunları söyledi: “Yarın İzmir’deyim. izmir’de aday açıklamaları yapacağız. hem de toplantı yapacağız. Ertesi gün Eskişehir’e geçeceğim. Aday tanıtım toplantısı yapacağım. İzmir’i ve Eskişehir’i önemsiyorum.”

Erdoğan’a İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum soruldu. Erdoğan, Murat Kurum’un dün İstanbul vaatlerini açıkladığı lansmana dikkat çekere şunları söyledi: “Murat Beyin İstanbul’un bütün konularına ne denli hakim olduğunu gördüm. Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı olarak gurur duydum. İnanıyorum ki 31 Mart akşamı Murat Kurum’la yeniden İstanbul’u yaşayacağız.”

Kaynak: TELE1