AKP’li belediyeden ‘yılbaşı süsü’ yasağı!

Yayın tarihi: 17 Aralık 2023 Pazar 11:29 am - Güncelleme: 17 Aralık 2023 Pazar 11:29 am

AKP’li Ordu Büyükşehir Belediyesi,  Altınordu’da bulunan işletmelere yılbaşı süslerini kaldırmaları için talimat verdi. Talimatta karara gerekçe olarak süslemelerin ‘izinsiz’ olması gösterilirken gelen tepkiler üzerine geri adım atıldı.

AKP’li Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu Sırrıpaşa Caddesi’ndeki işletmelere yılbaşı süslemelerini kaldırmaları yönünde talimat gönderdi. Olayı Avukat Deniz Akbıyık, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla duyurdu. Akbıyık Ordu’da kafesi olan kuzenine gönderilen tebligatı yayınladı.

Akbıyık’ın “Kuzenimin Ordu’da kafesi var. Her özel günde ayrı bir konsept ile Ordu’nun görüntüsünü güzelleştiriyorlar, 4 senedir de her yılbaşı süsleme yapıyorlar. Bu sene yılbaşı süslerinin kaldırılması için ihtar gönderilmiş. Hayırdır yılbaşı süsü yasaklandı mı?” notuyla paylaştığı tebligatta “Ordu Büyükşehir Belediyesi, Proje ve İnşaat Dairesi Başkanlığı, Etüt Projeler ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü’nün 2021/22 Nolu Kent Estetiği Kurulu Kararına İstinaden” denildi ve izinsiz olarak asılmaları gerekçe gösterilerek üç gün içerisinde süslemelerin kaldırılmaması halinde cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

TEPKİ YAĞDI, GERİ ADIM ATTILAR

Paylaşımı yapan Deniz Akbıyık, bir sonraki paylaşımda zabıtaların tüm işletmelerden tebligatları geri topladıklarını bildirdi.

Kaynak: TELE1