AKP’li belediye ağaçlandırılacak araziyi satışa çıkarttı!

Yayın tarihi: 25 Kasım 2022 Cuma 4:18 pm - Güncelleme: 29 Kasım 2022 Salı 9:30 am

AKP’li Beykoz Belediyesi, Resmi Gazete’de yayımladığı ilan ile ağaçlandırılacak alan ve yol olarak planlanan dere kenarındaki araziyi satışa çıkardı. Belediye parsel için 26 milyon 787 bin TL talep etti.

İstanbul’da AKP’li Beykoz Belediyesi, Resmi Gazete’ye verdiği ilanla İncirköy Mahallesi’ndeki 1756 metrekarelik, 2072 ada 36 parseli satışa sundu.

İlanda, satışa sunulan parselin, “ağaçlandırılacak alan ve yol” olarak planlandığı ve “bahçe vasıflı” olduğu bilgisi yer aldı. Ayvalıdere veya Ağa Deresi vadisinde, dere kenarında uzanan parsel için 26 milyon 787 bin 692 TL muhammen bedel belirlendi. Satış ihalesi, 8 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

SATIŞ İÇİN YETKİ İSTENDİ

Cumhuriyet’in aktardığı bilgiye göre; AKP’li Beykoz Belediyesi geçen eylül ayında, söz konusu parselin de aralarında bulunduğu belediyeye ait bazı taşınmazların satışa çıkarılabilmesi için Belediye Başkanı Murat Aydın’a yetki verilmesi yönünde belediye meclisine bir teklif sunmuştu. Teklifin görüşüldüğü eylül ayı meclis toplantısında, konuyla ilgili konuşan CHP’li Meclis Üyesi Recep Süha Pekkip, “İncirköy var. Burası orman görünümünde bir yer. Burayı satıyor belediye. O köylere gidin o insanlarla görüşün, neler söyleyecekler. Beykoz belediye başkanına soruyorum. Bu yerleri kimlere söz verdiniz? Buralar tarla görünümünde. Pis kokular geliyor bana” ifadelerini kullandı.

CHP’nin eleştirilerine yanıt veren AKP’li Meclis Üyesi Mehmet Akif Soysal ise “Bu malların tümü Beykoz’undur. Belediyemizin de malumunuz, denetim komisyonunda da birkaç kez ortaya koyduğumuz gibi, gelirleri giderlerini karşılamıyor. Malum, bu Beykoz’un bir açmazı” diye konuştu.

AKP’li belediye 61 milyon liraya hizmet binalarını satışa çıkardı