AKP’li başkan zipline yaparken mahsur kaldı! “Kilom bir hayli fazla”

Yayın tarihi: 22 Eylül 2023 Cuma 4:23 pm - Güncelleme: 22 Eylül 2023 Cuma 4:24 pm

AKP’li Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Artvin’de Yusufeli Barajı üzerinde yakında hizmete açılması beklenen zipline hattının denemesini yaparken baraj gölünün ortasında mahsur kaldı. Aytekin bir saatlik çalışma sonrası kurtarıldı.

Artvin’de Çoruh Nehri üzerinde ‘Beşli Çete’ arasında yer alan Limak tarafından inşa edilen  Yusufeli Barajı ve HES nedeniyle ilçe sular altında kalmıştı. Baraj gölünün tamamen dolmasıyla Yusufeli Belediyesi, turizm amaçlı bölgenin tanıtımı için zipline projesinin hayata geçirdi. Yusufeli’nde baraj sularının altında kalan yerleşim yerleri üzerinde turizm amaçlı yapılan ziplinenin deneme geçişini Belediye Başkanı Eyüp Aytekin yaptı. İlk denemede baraj gölü ortasında mahsur kalan Başkan Aytekin’i vatandaşlar ve zipline görevlileri halat yardımıyla kurtardı.

Yusufeli Barajı’nda su seviyesi 126 metreye ulaştı, ilçe merkezi artık tamamen sular altında

Bir saat baraj gölü üzerinde kurtarılmayı bekleyen Başkan Aytekin, karaya iner inmez kendisi kurtarmak için halat çeken kalabalığın arasında bulunan 6 yaşındaki Muhammet Turna’ya sarılarak öptü.

Aytekin yaptığı açıklamasında, “Yusufeli’nin geleceği turizm ve spor turizm diyoruz. Bu geleceğe yönelik bir çalışma. Yusufeli’ne değer katacak, Yusufeli’nin bir eni olma durumunda. Bin 174 metre uzunluğunda olan zipline, Yusufeli baraj gölünü karşıdan karşıya geçiyor. Bu anlamda Yusufeli’mize güzel bir yatırım olduğunu düşünüyoruz. Yeni yapılmış daha hizmete açılmamış deneme amaçlı yaptığımız bir program. Ufak teknik bir sorun oldu. Gerekli güvenlik önlemleri alındığını bildiğim için bir korku hissetmedim. Gerekli ayarlamalar çekilecek” ifadelerine yer verdi.

Yusufeli Barajı binlerce yurttaşın anılarını suya gömdü! “Ağlamamak elde değil”