AKP’li Başkan Murat Zorluoğlu kendi maaşına kıyak yapmış

Yayın tarihi: 31 Temmuz 2019 Çarşamba 1:51 pm - Güncelleme: 31 Temmuz 2019 Çarşamba 1:57 pm

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Murat Zorluoğlu’nun kendisini belediye şirketlerinden birine müdür olarak atamasının ardından, yönetim kurulu da dahil olmak üzere tüm üyelerin maaşlarına maaşlara zam yaptığı ortaya çıktı. Ayrıca AKP’li Başkan Murat Zorluoğlu kendi maaşına da kıyak yaparak

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Murat Zorluoğlu’nun kendisini belediyenin iştirak şirketlerinden birine müdür olarak atadığı ortaya çıkmıştı. Resmi Gazete’de yayınlanan ilanın ardından Gazeteci İsmail Saymaz’dan yeni bir iddia daha geldi.  Konu ile ilgili Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden bir resmi açıklama gelmemesi dikkat çekti.

Gazeteci Saymaz, ‘Belediye Başkanının kendisini şirkete müdür olarak atamasının ardından sembolik rakamlarda olan yönetim kurulu maaşlarını ise yeniden düzenledi ifade etti. Ayrıca Başkan Zorluoğlu’nun üyelere 2700 lira maaş bağlarken kendi maaşını da 2 kat arttırdığı’ iddia ediliyor.

İşte Saymaz’ın o paylaşımı:

Saymaz. AKP’li Trabzon Belediye Başkanı Murat Zoroğlu’nun kendisini TRABEL adlı şirkete müdür yaptığını yazmıştım. Yönetim kurulu üyesi maaşı (toplantı başına… ) 2014’te 150, 2016’da 200, 2018’de 375 TL iken… Zorluoğlu gelince üyelere aylık 2700 TL, başkana iki katı huzur hakkı bağlanmış” diye yazdı.

 

Daha önce ne olmuştu:

Gazeteci İsmail Saymaz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Zorluoğlu’nun kendisini TARBEL adlı şirketin müdürü olarak atadığı ve buradan maaş aldığını söyledi.

İsmail Saymaz, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Kendisini belediye ait şirketin yönetimine atayan CHP’li Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, bu görevinden istifa etti. Aynı refleksi AKP’den de bekliyoruz. Trabzon Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da kendisini TRABEL adlı şirketin başına atamış ve maaş alıyor.”