AKP’li Bostancı: HDP sorusunun cevabı siyasette değil hukuktadır

Yayın tarihi: 3 Mart 2021 Çarşamba 12:50 pm - Güncelleme: 3 Mart 2021 Çarşamba 2:06 pm

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, “HDP ile ilgili bizim siyasi kanaatlerimiz, hukuken ise ancak yorumlarımız olabilir. Biz siyasetle ilgiliyiz. Hukuken değerlendirme, bağımsız mahkemelerin konusu” dedi. Bostancı, “HDP kapatılacak mı? Bunun cevabı siyasette değil hukuktadır” ifadesini kullandı.

Siyasette HDP’nin kapatılması ve fezleke tartışması sürerken, AKP’den konuyla ilgili yeni bir açıklama daha geldi.

AKP Grup Başkanı Bostancı, “HDP ile ilgili bizim siyasi kanaatlerimiz, hukuken ise ancak yorumlarımız olabilir. Biz siyasetle ilgiliyiz. Hukuken değerlendirme, bağımsız mahkemelerin konusu” dedi. Bostancı “HDP kapatılacak mı? Bunun cevabı siyasette değil hukuktadır” diye konuştu.

Bostancı, “CHP-HDP ilişkisi bakımından benim gördüğüm sorun şu: İki partinin yakın ilişkisi tamamen siyasi çıkar esasında bir iş birliği mahiyetinde. CHP, HDP’nin karmaşık konumu, demokrasi ile terör arasındaki belirsiz salınımı üzerinde herhangi bir değerlendirmede bulunmuyor, iş birliğine bir çerçeve koymuyor” ifadesini kullandı.

AKP’Lİ CAHİT ÖZKAN ‘MİLLET NEZDİNDE KAPATACAĞIZ’ DEMİŞTİ

Öte yandan dün AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, “İnşallah milletimizin nezdinde HDP‘yi kapatacağız. Milletimizin artık bu partiden ümidi kalmamıştır. 83 milyon, kapatılmasını hem siyaseten sandıkta hem de hukuken anayasal düzen çerçevesinde arzu etmektedir” açıklamasını yapmıştı.

AKP’den HDP açıklaması: Kapatacağız