AKP’den Bergen açıklaması

Yayın tarihi: 15 Mart 2022 Salı 7:14 pm - Güncelleme: 16 Mart 2022 Çarşamba 12:27 am

Şarkıcı Bergen‘in hayatını anlatan ve yayınlandığı günden bu yana gündemden düşmeyen Bergen filmi için AKP’den açıklama geldi. TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Araştırılması Komisyonu Başkanı AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Failin bulunduğu ilçede, filmin sinemada gösterilmesinin yasaklanmasını doğru bulmuyorum asla. Filmi ilk fırsatta izleyeceğim” dedi.

AKP’li Öznur Çalık Adana’da yaşayan eski eşi Halis Serbest tarafından 1989 yılında öldürülen sanatçı Bergen’in hayatını anlatan ‘Bergen’ filmi hakkında açıklamalarda bulundu. Çalık, “Bergen gibi maalesef şiddete maruz kalmış sanatçılarımızın yaşamış olduğu trajedi, hepimiz için ciddi bir üzüntü. Maalesef failin bulunduğu ilçede, filmin sinemada gösterilmesinin yasaklanmasını doğru bulmuyorum asla. Hazırladığımız raporda, kadına şiddette iyi hal indiriminin kaldırılmasını istememizin en önemli örneklerinden biri bu. Kadına şiddette iyi hal indirimi kaldırılmış olsaydı, Bergen’in faili belki 7,5 ay değil; 7,5 yıl ya da daha fazla ceza alacaktı. Filmi ilk fırsatta izleyeceğim” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Farah Zeynep Abdullah’ın başrolde oynadığı ‘Bergen‘ filminin, Bergen’i öldüren Halis Serbest’in yaşadığı Adana’nın Kozan ilçesinde yayınlanmaması yönünde karar alındı. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’ın “Araştırdım film şiddet içeriyor, bu nedenle ilçede hiç yayınlanmayacak” açıklamalarına, Farah Zeynep Abdullah, ‘IQ testi’ göndermesinde bulundu. Abdullah’a yanıt veren Özgan, “Hiç kaale almıyorum, ben burada ticari bir kaygı hissediyorum” dedi.

Öte yandan Halis Serbest ise, “Ben kalabalık bir aileyim Kozan’da. Yaşanan yer neresi? Adana, Kozan. Olmaz, yakışık olmaz” diye konuştu.

Bergen’in katili Halis Serbest film hakkında konuştu

Kozan Belediye Başkanı’ndan Farah Zeynep Abdullah’a ‘IQ testi’ yanıtı