Kozan Belediye Başkanı’ndan Farah Zeynep Abdullah’a ‘IQ testi’ yanıtı

Yayın tarihi: 6 Mart 2022 Pazar 12:33 pm - Güncelleme: 7 Kasım 2022 Pazartesi 12:05 pm

Farah Zeynep Abdullah’ın başrolde oynadığı ‘Bergen‘ filminin, Bergen’i öldüren Halis Serbest’in yaşadığı Adana’nın Kozan ilçesinde yayınlanmaması yönünde karar alındı. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’ın “Araştırdım film şiddet içeriyor, bu nedenle ilçede hiç yayınlanmayacak” açıklamalarına, Farah Zeynep Abdullah, ‘IQ testi’ göndermesinde bulundu. Abdullah’a yanıt veren Özgan, “Hiç kaale almıyorum, ben burada ticari bir kaygı hissediyorum” dedi.

Adana Pozantı’da 14 Ağustos 1989 tarihinde boşandığı eşi Halis Serbest tarafından öldürülen Bergen’in hayatı beyaz perde ile buluştu. Filmin başrol oyuncusu Farah Zeynep Abdullah oldu. Ancak filmin gala gününden bu yana gerginlik bir türlü son bulmadı. Bergen’i öldüren Halis Serbest’in yaşadığı Adana’nın Kozan ilçesinde filmin vizyona girdiği, ancak sonradan kaldırıldığı iddia edildi. İddialara ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Kazım Özgan, “Vizyona hiç girmeyen film nasıl yayından kaldırılır? Araştırdım film şiddet içeriyor, bu nedenle ilçede hiç yayınlanmayacak” dedi. Özgan’ın açıklamalarına Farah Zeynep Abdullah’tan ‘IQ testi’ göndermeli yanıt geldi. Kişisel Twitter hesabından Özgan’ın açıklamalarını alıntılayan Abdullah, Özgan’a ‘IQ testi’ gönderdi. Ünlü oyuncu, paylaşımına Özgan’ı da etiketledi.

KAZIM ÖZGAN’DAN IQ TESTİ YANITI

Farah Zeynep Abdullah’ın IQ testi paylaşımına yanıt veren Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, TELE1’den Esma Yapıcı’ya konuştu. “Yalancının… Ne diyeyim ben? Öyle bir şey mi atmış bana? Hiç kaale almıyorum. Kendine yakışanı yapmış” ifadelerini kullanan Özgan, şunları söyledi:

“Bence burada ticari bir kaygı hissediyorum. Filmle ilgili ticari bir kaygı. Biz vizyona sokmadık. Satın almadık para yatırmadık. Bize baskı yapmanın gereği var mı ya? Bizim şu an devam eden bir projemiz var. Tabii ki katledilmiştir ben de üzülürüm ama bu şekilde yansıtmak doğru değil. Kesinlikle bunun dışında bir şey yok. İlerde bu projemiz biter, değerlendiririz. İlber Hoca’yı da, Levent Kırca’yı getirdim ben buraya…”