AKP’den CHP’ye geçen belediyede borç krizi! ‘Görünmeyen borçlarla 3 milyar TL’yi bulabilir’

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2024 Cuma 7:22 pm - Güncelleme: 10 Mayıs 2024 Cuma 7:22 pm

Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, “İhalesiz yapılan işlerden kalan görünmeyen borçlarımızın da olduğunu yeni öğrendik. Borç yükünün, yıl sonunda yaklaşık 3 milyar TL’yi bulabileceğini öngörüyoruz” dedi.

Yerel seçimlerde AKP’den CHP’ye geçen Beykoz Belediyesi’nin yeni başkanı Alaattin Köseler, belediyeyi devir aldıktan sonra kurumun mali yapısıyla ilgili bir aylık incelemenin ardından açıklama yaptı. Köseler açıklamasında şunları söyledi:

İHALESİZ YAPILAN İŞLERDEN ‘GÖRÜNMEYEN’ BORÇLAR

“Sizleri belediye hizmetlerimiz ile ilgili doğru bilgilendirmek için karşınızdayım. Gönlünüz müsterih olsun; Bugüne kadar belediyemizin hiçbir hizmetini durdurmadık, sonlandırmadık ve aksatmadık. Hiçbir spor etkinliğini kaldırmadık. Sosyal yardımları kesmedik.Hiçbir personelimizi işten çıkarmadık. Kültür ve spor müdürlüklerimizin hizmet personelinin geçmişten kalan maaşları ile sosyal yardım ödemelerini bugün itibariyle hesaplara yatırdık. Hatırlarsınız, yerel seçimlere yapılan itirazlar ve arkasından gelen 9 günlük bayram tatili, belediyeyi devralma sürecimizi 15 gün geciktirmişti.  Bu süreçte gördük ki Beykoz Belediyesi’nin geçmiş dönemden kalan borçları, faiz yükü ve hesaplanmayan kıdem tazminatları nedeniyle her geçen gün artıyor. Ayrıca ihalesiz yapılan işlerden kalan görünmeyen borçlarımızın da olduğunu öğrendik. Yeni yönetim olarak bizim faaliyetlerimizden kaynaklanmayan bu borç yükü, bozuk mevcut mali yapının düzeltilmemesi halinde, yıl sonunda 3 milyar lirayı bulabilir.

Ancak hiç merak etmeyin. Sağlam ve şeffaf bir finans yönetimi için hemen kolları sıvadık, çalışmalara başladık. Kaynaklarımızı tasarruflu ve önem sırasına göre kullanmaya özen gösteriyoruz. Sizlere seçim kampanyamızda söz verdiğimiz tüm vaatlerimizin arkasındayız. Desteğinizle hepsini zaman içinde hayata geçireceğiz. Beykoz’u sizlerle ve şeffaf bir şekilde yöneteceğiz.  Biliniz ki; işimiz gücümüz Beykoz”

AKP’den CHP’ye geçen Tuzla Belediyesi’nin borcu belli oldu

Kaynak: TELE1