AKP’de bir istifa daha

Yayın tarihi: 21 Ağustos 2023 Pazartesi 11:38 pm - Güncelleme: 21 Ağustos 2023 Pazartesi 11:42 pm

AKP teşkilatları istifa haberleriyle kaynıyor. Partinin Simav İlçe Başkanı Ahmet Kulat da ‘affını isteyerek’ görevinden istifa etti.

Kütahya’da AKP Simav İlçe Başkanı Ahmet Kulat görevinden affını isteyerek istifa etti. AKP Kütahya İl başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, “AK Parti Simav İlçe Başkanımız Ahmet Kulat görevinden affını isteyerek ilçe başkanlığı görevinden ayrılmıştır. Değerli Başkanımıza Simav ilçemiz ve teşkilatımız adına gerçekleştirmiş olduğu özverili çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz” denildi.

Partide daha önce de Domaniç İlçe Başkanı Ahmet Özoğul, Emet İlçe Başkanı Süleyman Ciner, Aslanapa İlçe Başkanı Cafer Bayrak, Dumlupınar İlçe Başkanı Ali Bursa, AKP Tavşanlı İlçe Başkanı Bilal Kıyak, AKP Gediz İlçe Başkanı Mehmet Erkan ve AKP Kütahya İl Gençlik Kolları Başkanı Usame Doğan aflarını isteyerek görevlerinden istifa etmişti.

AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz istifalara ilişkin şu açıklamayı yapmıştı: “Yerel seçimler noktasında Cumhurbaşkanımızın talimatıyla çok detaylı bir çalışma yürütüyoruz. Hedefimiz tüm illerimiz, ilçelerimiz ve beldelerimizin Türkiye Yüzyılı’nda Ak Parti belediyeciliğiyle buluşmasıdır. Önümüzdeki yerel seçimlerde yeni bir başarı öyküsü yazmak istiyoruz. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için teşkilatlarımızdan aday olmak isteyen arkadaşlarımızın, MYK tarafından belirlenen son müracaat tarihi 24 Ağustos 2023’tür. Son müracaat tarihi 24 Ağustos olduğu için bu konuda niyetleri ve hedefleri olan arkadaşlarımız, ilçe başkanlarımız ve teşkilat mensuplarımız yavaş yavaş istifa etmeye başlamış olabilirler. Denizli’de de istifa etmiş olanlar, bu hedefle yapmış olabilirler. Sadece Denizli’de değil, tüm Türkiye genelinde istifalar var. İnşallah hayırlısı olur. Bu süreç bütün teşkilat mensupları için geçerli.”

AKP’den istifalara açıklama!

AKP’den istifalara açıklama!