AKP yine yaptı yapacağını olan emekliye oldu

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2023 Perşembe 2:12 pm - Güncelleme: 27 Temmuz 2023 Perşembe 2:16 pm

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan bankanın yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 58’e yükseltti. Erkan enflasyonun kısa vadede yükseleceğini de söyledi. Ekonomistler tahminden sonra emekli zamlarını gündeme getirdi.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan yılın üçüncü enflasyon raporunu açıkladı. Erkan “Enflasyon patikamızda önemli bir güncelleme gerçekleştirdik. 2023 yıl sonu enflasyon tahminimizi yüzde 58’e yükselttik. 2024 yıl sonu tahminimizi yüzde 33’e güncelledik. 2025 yıl sonunda enflasyonun yüzde 15’e gerileyeceğini tahmin ediyoruz” dedi. Erkan daha sonra “Kur ve mali tedbirler nedeniyle enflasyon kısa vadede geçici bir yükseliş gösterecektir. 2024 yılında dezenflasyonun sürdürülebilir şekilde başlamasını sağlayacak zemini dikkatle oluşturuyoruz” ifadesini kullandı.

Haziranda resmi ‘enflasyon’ yüzde 38 idi. AKP bazı emeklilere torba kanunla yüzde 25 zam yapmıştı. Kök aylıklara yapılan zamdan en düşük emekli maaşını alanlar (7500 TL) yararlanamamıştı. Bu kesimin yanı sıra zam alan emekliler ile MHP lideri Devlet Bahçeli de yüzde 25’i yeterli bulmamıştı. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) de iki kez tüm emeklilerin aylıklarına 4 bin lira ilave zam yapılması talebini yinelemişti.

Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın enflasyon tahminlerini yükselttiklerini açıklamasının ardından  ekonomistler emekli zamlarını gündeme getirdi.

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon beklentisini iki katına çıkardı

‘OLAN EMEKLİYE OLDU! YÜZDE 25 ZAMMA TALİM’

Ekonomist Hayri Kozanoğlu Twitter hesabından “Merkez Bankası yıl sonu enflasyonunu %58’e,yıl sonu gıda enflasyonunu %61,5’e yükseltti. Olan emekliye oldu! %25 zamma talim!” diye yazdı.

Ekonomist Yalçın Karatepe ise “Emekli aylıklarını %25 artırdıktan 3 hafta sonra enflasyon tahminlerini %58’e çıkardılar” ifadesini kullandı.

‘EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM YAPILACAĞI DÜŞER SONRA YÜKSELİR…’

Tahminlere dair sosyal medyada da “Enflasyon emekli maaşlarına zam yapılacağı zaman düşer sonra yükselir. Bu gerçeği açıklamış Merkez Bankası Başkanı…” yorumları yapıldı.