AKP ve Yeniden Refah arasında milletvekili pazarlığı mı yapıldı?

Yayın tarihi: 22 Mart 2023 Çarşamba 11:10 am - Güncelleme: 22 Mart 2023 Çarşamba 11:10 am

Hürriyet Gazetesi’nin yandaş yazarı Abdülkadir Selvi, bugün kaleme aldığı yazısında AKP ile ittifak kurmama kararı alan Yeniden Refah Partisi görüşmelerini yazdı. Selvi, yazısında Fatih Erbakan’ın 20 milletvekili istediğini AKP kanadından bu istek kabul görmeyince de istediği vekil sayısını arttırdığını yazdı.

Yandaş Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, AKP ve Yeniden Refah Partisi arasında geçen ittifak görüşmelerini değerlendirdiği, “Fatih Erbakan neden ittifak yapmadı” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Selvi yazısında AKP’nin Yeniden Refah’ı Cumhur İttifakı’na dahil etme girişiminin “Necmettin Erbakan’a hürmeten” olduğunu öne sürdü.

Yeniden Refah AKP’yi karıştırdı

“20 VEKİL İSTEDİ”

Selvi, Fatih Erbakan’ın kararına saygı duyulması gerektiğini ifade ettiği yazısında, “Fatih Erbakan açısından şans kapıyı iki kez çaldı. Ama ikisini de değerlendiremedi. Erbakan’ın, 20 milletvekili istediği AK Parti’nin bu sayıyı yüksek bulması üzerine talebini gözden geçirmek yerine sayıyı artırdığı söyleniyor” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan AKP’nin ittifak teklifini reddetti!

“GELECEĞİ DÜŞÜNEMEDİ”

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Necmettin Erbakan’ın rüyalarını gerçekleştirdiğini iddia eden Selvi, Fatih Erbakan için şunları söyledi:

“Oysa Fatih Erbakan, milletvekili sayısını değil, ilkeleri esas alsaydı büyürdü. Babasının rüyası olan Ayasofya’yı açan, Taksim’e cami yapan, başörtüsü yasağını kaldıran, okullara Kuran-ı Kerim dersi koyan, Başbakan Erbakan’ı deviren 28 Şubatçıların yargılanmasını sağlayıp Erbakan’ı hapse girmekten kurtaran Erdoğan’ın yanında yer alsaydı milletin gönlüne taht kurardı. Bırakın 20 milletvekilini, yüzlerce milletvekiline sahip olacağı siyasi yürüyüşünü başlatmış olurdu. Ama o feraseti gösteremedi”

Selvi ayrıca, “Bu seçimlerde Erdoğan’ın yanında yer alsa daha sonraki seçimlerde millet onun yanında yer alırdı. Ama bugünün kısır hesapları içinde boğuldu, geleceği düşünemedi” dedi.