Yeniden Refah AKP’yi karıştırdı

Yayın tarihi: 20 Mart 2023 Pazartesi 4:31 pm - Güncelleme: 20 Mart 2023 Pazartesi 4:34 pm

Yeniden Refah Partisi‘nin Cumhur İttifakı’na katılmamasının ardından troller Özlem Zengin’i hedef aldı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın Cumhur İttifakı’na katılmayacaklarını ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de kendisinin aday olacağını söylemesinin ardından sosyal medyada troller 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’u savunan AKP’li Özlem Zengin’i hedef aldı.

AKP’li Özlem Zengin: 6284 yüzünden tehdit ediliyorum

Trollerin hedef almasının ardından AKP Kadın Kolları MKYK üyesi Halime Kökçe sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kökçe şu ifadeleri kullandı:

“Mahkemelerde yanlış verilmiş bazı kararların hesabını Özlem Zengin’e sormak en hafif tabirle aymazlıktır. Kendinize gelin lütfen. Nafaka süresi, erken evlilik vb konular vaka bazlı olarak ele alınır, dolayısıyla hakimlerin ve savcıların tasarrufundadır. Yasalar geneli tarif eder. Kadınlar başta olmak üzere linç ekibinden daha büyük 1grup Özlem Zengin’i destekliyor aslında. Ona yönelen linçten dolayı üzgün kızgın. Suskun da değiller ama ilginç biçimde twitterın algı algoritması içinde kaybolup gidiyor tepkiler. Siyasi bir operasyonla karşı karşıyayız yani”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan AKP’nin ittifak teklifini reddetti!

Fadime Özkan’da sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “AK Parti Grup Bşkv Özlem Zengin’i linç etmeye kalkan akıl buraya ait olamaz. AK Parti aynı zamanda bir kadın partisidir ve devlet kadın vatandaşlarını da şiddete karşı korumak zorunda! Nafaka,erken yaşta evlilik, kadının beyanı gibi konular tartışmalı da olsa hukukun alanıdır” paylaşımında bulundu.