AKP ve MHP’li üyeler Ankara’da kabul ettikleri indirimi Kahramanmaraş’ta reddetti

Yayın tarihi: 13 Ekim 2022 Perşembe 6:10 pm - Güncelleme: 13 Ekim 2022 Perşembe 6:10 pm

Millet İttifakı’nın kazandığı Ankara’da, ASKİ’yi zarara uğratacak olmasına rağmen suya yüzde 50 indirim teklifi sunan AKP’li meclis üyeleri, CHP’li meclis üyelerinin Kahramanmaraş Belediye Meclisi’nde verdiği aynı indirim teklifini ise reddetti.

ABB’de suya yapılan yüzde 50 oranındaki indirimin ardından daha önce maliyeti 24 TL olan su artık 13 TL’ye satılacak. AKP ve MHP’li meclis üyelerinin kabul ettiği önerge ile ASKİ’nin su gelirleri, elektrik giderlerini dahi karşılayamayacak duruma geldi.

HALKA HİZMET ENGELLENDİ

Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın vetosuna rağmen kabul edilen su ücretlerine yüzde 50 indirim, 30 yıldır yapımı beklenen ve Mansur Yavaş döneminde başlanan, maliyeti 1,6 milyar TL’yi geçen İvedik-Polatlı İçme Suyu Hattı’nın yapım çalışmalarının yarıda kalmasına sebep olacak. ABB söz konusu indirim önergesini, “ASKİ iflas ettirilmeye çalışılıyor.” diyerek kamuoyuyla paylaştı.

ANKARA’DA KABUL ETTİLER, KAHRAMANMARAŞ’TE REDDETTİLER

Kahramanmaraş Belediyesi Meclisi’nde ise CHP’li ve İYİ Parti’li üyeler, su fiyatlarına yüzde 50 indirim yapılmasını teklif etti. Ancak bu öneri, AKP’li ve MHP’li üyelerin oylarıyla reddedildi.

Ankara’da suya indirim kararı yargıya taşındı