AKP ve MHP’den istifa edip Yeniden Refah’a geçtiler

Yayın tarihi: 16 Eylül 2023 Cumartesi 11:39 am - Güncelleme: 16 Eylül 2023 Cumartesi 11:39 am

Son dönemde AKP’ye ‘muhalefet’ yapan Cumhur İttifakı ortağı Yeniden Refah Partisi’ne geçişler sürüyor. Bu kez biri AKP’li diğeri MHP’li iki belediye meclisi üyesi partilerinden istifa edip Yeniden Refah Partisi‘ne katıldılar.

Samsun Ladik’te Cumhur İttifakı’nın ortağı iki partide ‘istifa’ depremi yaşandı. Ladik Belediyesi meclis üyeleri AKP’li Kadir Akman ve MHP’li Şaban Tektaş, Yeniden Refah Partisi’ne katıldı. İki ismin rozetlerini İl Başkanı İbrahim Yaşar parti rozetini taktı.

‘KRİTİK VE YENİ KATILIMLAR DEVAM EDECEK’

Cumhuriyet’te yer alan habere göre rozet takma töreninde konuşan Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanı İbrahim Yaşar konuyla ilgili şunu dedi: “Belediye seçimleri öncesi partimize kritik ve yeni katılımlar devam edecek. Samsun genelinde hamlelerimiz olacak. Partimize büyük teveccüh var. Gücümüzü güçlü geçmişimizden alıyoruz.”

Öte yandan AKP’de üç dönem milletvekilliğinin yanı sıra 2011-2013 yılları arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı yapan Suat Kılıç gece saatlerinde AKP’den istifa ettiğini duyurmuş ve Yeniden Refah Partisi’ne katılmıştı.

AKP’den istifa eden Suat Kılıç Yeniden Refah’a geçti

NE OLMUŞTU?

AKP’li Ladik Belediye Başkanı Nurhan Yapıcı Özel’in ölümünün ardından belediye meclis üyeleri arasında yapılan oylama ile belediye başkanlığına Adnan Topal seçilmişti.

Geçen günlerde de Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanı İbrahim Yaşar, Kurucu İl Başkanı Suat Zor ve beraberindeki heyet Ladik Belediye Başkanı Adnan Topal’a “Hayırlı olsun” ziyaretinde bulunmuştu.

Topal da bu ziyaretin fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşırken yaptığı paylaşımda “Türk siyasetinde hilal ve başak yeniden yerini alıyor, milletimiz baba ocağına özlem duyuyor” ifadelerini kullanmıştı.