AKP Türkiye’sinden insan manzaraları! Eksi 5 derecede et kuyruğu

Yayın tarihi: 3 Şubat 2023 Cuma 10:21 am - Güncelleme: 3 Şubat 2023 Cuma 10:21 am

Ekonomik kriz yurttaşların geçim derdini büyütürken, Türkiye’nin dört bir yanında ucuz ekmek ve ucuz et kuyrukları görülmeye devam ediyor. Hayvancılığın başkenti olarak bilinen Erzurum’da yüzlerce kişi dondurucu soğuğa rağmen ucuz et satın almak için kuyruğa girdi.

İktidarın politikaları nedeniyle yaşanan ekonomik kriz, her geçen gün yurttaşın geçim derdini daha da büyütüyor. Daha önce birçok kentte görülen ucuz et ve ucuz ekmek kuyruklarının bir diğer örneği de Erzurum’da kaydedildi. Kentte ucuz et satın almak isteyen yüzlerce vatandaş, eksi 5 derece havaya rağmen, Et ve Süt Kurumu (ESK) mağazası önünde kuyruğa girdi.

Et ve Süt Kurumu’nda ete 1 kilo sınırı! Emekliler sabah 6’da kuyruğa giriyor

Sözcü’nün haberine göre; Erzurum merkez Yakutiye İlçesi Gez Mahallesi’nde bulunan ESK mağazasının önünde soğuk hava ve kar yağışına rağmen kuyruğa giren yurttaşlar, “Milletvekilleri ne yapıyor. Aldıkları para zıkkım olsun onlara. Altı tane milletvekili çıkaran bu Erzurum’un hele haline bak?” sözleriyle iktidara tepki gösterdi.

Buz gibi havada ‘1 kilo kıyma’ kuyruğu

“500 METRE KUYRUK VAR”

Kuyrukta et sırası bekleyen vatandaşlar, “Bu kış vaktinde memlekette acımızdan öleceğiz. 8 bin lira maaş veriyorlar. Halimiz ortada. Hayvancılık, tarım bölgesi olan yerde etsizlik yaşıyoruz. Sabah 5’ten beri burada kar altında et kuyruğundayız.  Vatandaşın hali işte bu. Türkiye’yi bu hale getirdiler. Bakın 500 metre kuyruk var” diye konuştu.

Emekliler ucuz et kuyruğunda

HAYVANCILIĞIN BAŞKENTİ OLARAK BİLİNİYOR

Nüfusunun yüzde 45’inin geçimini tarım ve hayvancılıktan sağladığı Erzurum’un yüzölçümünün yüzde 63’ü meralardan oluşuyor. Türkiye’nin ‘et deposu’ olarak nitelendirilen ve ‘Hayvancılığın Başkenti’ olarak bilinen Erzurum, 16 milyon dekarla Türkiye’nin yüzde 11’inden fazla mera alanına sahip.

2023 Türkiye’sinden insan manzaraları! Soğukta ekmek kuyruğu