Emekliler ucuz et kuyruğunda

Yayın tarihi: 1 Şubat 2023 Çarşamba 4:35 pm - Güncelleme: 1 Şubat 2023 Çarşamba 4:35 pm

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı sonuna kadar Başkent Mobil Market ve Başkent Marketlerde ucuz et satışına başladı. Aralarında emeklilerin de yer aldığı vatandaşlar, market önünde uzun kuyruk oluşturdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 25 ilçede vatandaşa destek amaçlı,  yerli besi hayvanlarından temin edilen et, kıyma ve tavuk ürünlerinin piyasaya göre ucuz et satışına başladı. Kuyrukta bekleyen emekli bir vatandaş, ” Çocuğumu eve davet edeceğim yemeğe. Hiç olmazsa sofrasına et koyayım dedim.” diye isyan etti.

“HALKINI DÜŞÜNMEYEN BİR CUMHURBAŞKANI”

Emekli olduğunu söyleyen Selahattin Kurtul şöyle konuştu:

“Buradaki kuyruk Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı zamlardan sonraki et kuyruğu. Recep Tayyip Erdoğan, torunlarına kilo kilo dondurma alırken evinde çocuğuna ekmek götüremeyen insanları düşünmüyor. Halkını düşünmeyen bir cumhurbaşkanından ne bekleyebiliriz ki. Valla yanımda 200 lira para getirdim ne yeterse, daha fazlasına bütçe ayıramıyorum. Ben kasaba gitmiyorum. Et ve Süt Kurumu’na gidiyorum. Bugün de bunu duydum buraya geldim. Aldığım emekli maaşıyla tonlarca et götürecek halim yok. 5 bin 500 TL emekli maaşı alıyorum. Akşam çocuğumu eve yemeğe davet edeceğim. Hiç değilse sofrasına bir et koyayım dedim.”

“AÇIZ İKİ KİLO KIYMA ALIP GİDECEĞİZ”

Bir diğer vatandaş, “Sabahtan beri burada soğukta bekliyoruz. Açız, emekliyiz. İki kilo kıyma alıp gideceğiz. Olay bu” derken; bir başka vatandaş da “iki saati geçti. Hepimiz geldik iki saat oldu. Bir kilo kıyma bir kilo da et, kuşbaşı alabilirsem. Buradaki herkes emekli… Yeter mi ya. Ev kira olsa ne yapacaksın? Ev bizim de idare ediyoruz aç susuz” diye konuştu.

“BU KUYRUKLARDA DURA DURA NASIL GEÇİNECEKSİN?”

Bir başka vatandaş da “Oğlum üniversiteyi bitirdi iş bulamıyor, kızım iş bulamıyor. Torunumu eve bıraktım geldim. 300 lira para getirdim, 2 kilo alacağım” diye konuştu.

Bir kadın ise “Sabah duyduk haberi 2 saattir bekliyoruz ne verirlerse alacağız. Bu kuyruklarda dura dura nasıl geçineceksin? Kalabalık bir aileyim, çok zor geçinmek” dedi.

Et ve Süt Kurumu’nda ete 1 kilo sınırı! Emekliler sabah 6’da kuyruğa giriyor